Skal man lage Tapasbord kan det være en fordel å forberede det man kan på forhånd for å lette på arbeide, derfor hadde jeg lagt fisken i bløt, kokt og renset den på forhånd
1 kg tørrfisk (før utvanning) er nok til fire personer. Linsegryta er basert på gulrot, løk og bacon som er stekt litt kraftig i starten, så kokt videre minimum 1/2 time med kyllingkraft tilsatt linser, hel pepper og et laurbærblad
Kok opp på middels varme til den er kokt godt opp. Den er skrevet av Sarah Dekke og inneholder mange oppskrifter basert på råvaretilgangen i norsk kystkultur, og selvsagt både klippfisk og tørrfisk
heller bakt eller kokt i grillen. Klippfisk er kanskje det beste av de tre tørrfiskslagene klippfisk, stokkfisk, (eller det man merkelig nok kaller tørrfisk i dag, men som het stokkfisk før, akkurat som i resten av Europa i dag)
har alltid blitt imponert over de som greier å steke en loinfra en 10-12 kg torsk, uten å brenne fisken, tørke den til tørrfisk eller at midten blir for lite stekt. 4 store gulrøtter kokt møre i USALTET vann
Krepsen er kokt i en lake av vann, salt og dill og spises kalde. Den er laget av tørrfisk, poteter, løk, tomater, paprika, Cayenne pepper, olivenolje og hvitløk, og er en fantastisk ur-nordisk rett
Der elta farmor deig, trilla emne, lagde kringler – som ho kokte og deretter steikte. Ifølgje journalist og mathistorikar Henry Notaker leverte snekkerane i Bergen kister til bakaren for at sistnemnde skulle fylle den med mat for fiskarar som rodde sørover med tørrfisk og heim igjen med proviant og det som ein storby kunne by på
Så rodde man rundt på fiskegrunnen mens seien ”kokte”, det vil si at den sprellet i vannskorpa. Litt tørrfisk ble solgt til hundemat her i landet, mens de fleste arbeidsføre fiskere gikk over i andre yrker