Ofte finnes den ferdig røkt og kokt. Røkt svinekam er ofte å finne på tilbud. Kokte den i en drøy time. Deretter fant jeg frem en ildfast form, skar opp svinekammen, og la skivene oppi
Server gjerne med ertepuré og kokte poteter, eller grønne erter og en mild blomkålpuré. Svinekammen er tatt fra ryggen på grisen, og består blant annet av ytrefileten
Som saus har jeg kun kokt ut formen som kjøttet har stekt i og silt kraften og kun varmet det opp. Del opp løken i båter, squash i store biter og ha de lettkokte potetene, squash og løk i en ildfast form, hell over god olje, strø på litt salt og legg på urter
Jeg er veldig glad i kokt sideflesk og bacon, men det ligger svineknoke under pølsesnabben. Et godt stykke røkt svinekam (1 lettsaltet, røkt svineskulder)
Legg i svinekammen/ juleskinken. Server svinekammen med puré av rotgrønnsaker og surret løk. Se del 2 her 800 røkt benfri røkt svinekam eller juleskinke uten ben
Når kjøttet er ferdig kokt tar du det ut av pannen og siler grønnsakene av kraften, jeg brukte et klede i tillegg til sil for å få bort timian-krydderet, det hadde gjort sin jobb
For det andre kan du sikre eit saftigare resultat, spesielt om du lar svor og beingrind sitte på ytrefileten til grisen, slik at du står igjen med ein ekte svinekam
Svinekamgryte. Svinekamgryte. potetstappe av ca 600 g kokte poteter, 2-3dl melk, 2 egg. 600 g koktsvinekam (bayonneskinke er sikkert også fint). ca 600 g kokte poteter,. 600 g koktsvinekam (bayonneskinke er sikkert også fint)
Server det varmt med sjyen jevnet til saus, kokte poteter eller kokt ris og grønnsaker – eller server den kaldt med kald saus, for eksempel Urtesaus, Rhode Island-saus, Sauce verte eller rømmesaus ( se egne oppskrifter) og kokte grønnsaker
Når det meste av kraften er kokt inn tilsett litt fløte og kok til det tykner. Når høsten kommer får jeg hvert år så lyst på røykt svinekam, eller knoker