Kokt skrei oppskrifter

Kokt skrei med jordskokk og kapers

Kokt skrei med jordskokk og kapers

Skreien er nå på sitt beste. Selv med alskens delikatesser ut over diskene i fiskehallen i Bergen sist helg, var det ikke veldig vanskelig å velge den kritthvite skreien
SKREI, OVNSBAKT MED OSTESAUS

SKREI, OVNSBAKT MED OSTESAUS

-) Det var nok ikke skrei fra Norge, men hvit fisk var det i alle fall. Skrei er fisken som fiskes i de 3-4 første månedene i året. 2 pk skreifilet uten skinn og ben, ca. 8-10 poteter skåret i skiver og kokt, gjerne med skall. 2 pk skreifilet uten skinn og ben, ca. 8-10 poteter skåret i skiver og kokt, gjerne med skall
Skrei med gulrotpuré og appelsinsaus

Skrei med gulrotpuré og appelsinsaus

Kok opp og la det småkoke til det har kokt halvveis inn. Jeg blir aldri lei skrei og torsk så det spiser vi ofte når det er sesong
SKREIEN SPILLER HOVEDROLLEN

SKREIEN SPILLER HOVEDROLLEN

Er du usikker på om fisken er kokt, så ta et stykke på en tallerken og se nært et ben eller i midten av stykket
Ceviche med skrei og søtpotet

Ceviche med skrei og søtpotet

Fisk "kokt" i sitrusjuice. Du kan også bytte ut skrei med f. Når alle bitene ser kokte ut er den klar. Ceviche med skrei og søtpotet 18. 1-2 sitroner 3-4 lime Fersk hvitløk - presset eller most Fersk ingefær - presset eller most Chili - finhakket eller most Finhakket koriander Salt og pepper Skrei - elller annen fisk Søtpotet Avokado Tomat Rødløk Koriander. 1-2 sitroner 3-4 lime Fersk hvitløk - presset eller most Fersk ingefær - presset eller most Chili - finhakket eller most Finhakket koriander Salt og pepper Skrei - elller annen fisk Søtpotet Avokado Tomat Rødløk Koriander
Skreimølje

Skreimølje

kokt potet og flatbrød.  Mølje, skreimølje, torsk, lever og rogn.  Skreimølje.   250 g skrei/torsk. 250 g skrei
VERDENS BESTE PINNEKJØTT

VERDENS BESTE PINNEKJØTT

Melkekoktskrei med soya- og hasselnøttsmør ca. Verdens beste pinnekjøtt kokt på mandepotetrist med vørterøl

Norske mattradisjoner?

Dette fettet har en karakteristisk viltsmak, og ble gjerne spist kokt. Det er skrei eller torsk og lofotlam
Juletorsk som i gamle dager

Juletorsk som i gamle dager

Server med eggesmør, kokte poteter og gulrøtter. Torsk etter antall gjester(gjerne skrei). Vel hjemme var det mormors tur, åpne fisken i ryggen, fjerne innmaten, salte fisken i 2-3 døgn og så i lett press en dag eller to før den ble skåret i tykke skiver og kokt
Hummer i Spania

Hummer i Spania

Man må da kunne passe på dem så lenge at dersom betjeningen er redd for at de etter en tid skal selvdø, koker de dem i butikken og selger dem kokt