Kokt rogn oppskrift oppskrifter

Operasjon rogn! Oppskrift kokt rogn!

Operasjon rogn! Oppskrift kokt rogn!

Oppskriftkoktrogn. Denne uken skal det bugne over av rogn på bloggen min. Tradisjonelt er rogn et matemne som er blitt verdsatt over hele kloden vår og noe naturfolk kunne reiste langt for å skaffe seg
Kokt skrei med jordskokk og kapers

Kokt skrei med jordskokk og kapers

Oppskriften på vinterens must, skrei med lever og rogn, ligger allerede på matbloggen, denne gangen velger jeg en helt enkel rett hvor skreifileten spiller hovedrollen alene
Stekt ørret med avokado og rogn

Stekt ørret med avokado og rogn

Når alt er ferdig kokt og stekt er det klart for servering. Dagens middagtips er stekt ørret med avokado og rogn
Uramaki – sushi på sitt beste

Uramaki – sushi på sitt beste

Når risen er kokt heller du den over i en annen beholder, f. Du kan selvfølgelig pynte med mer sesamfrø, rogn osv
Skreimølje

Skreimølje

kokt potet og flatbrød.  Mølje, skreimølje, torsk, lever og rogn. Rogna tar lengt tid å koke. Kok potet (den tar ca like lang tid å koke som rogna)
Rekewok med ponzusaus

Rekewok med ponzusaus

Ikke wok mer enn to porsjoner om gangen, da blir de kokt i stedet for stekt. Ha oppi rogn rett før servering
Rekesalat

Rekesalat

Kok asparges og hvitbete, finhakk når de er kokt. Rør forsiktig sammen med rogn. Nå er det veldig lenge siden jeg har publisert oppskrifter her, det har rett og slett vært så travelt at jeg ikke har fått tid til å sette meg ned med bloggen
Squash, -hagens lille gresskar!

Squash, -hagens lille gresskar!

tomater og grønn paprika kokt med squash og løk, gratinert og pyntet med hardkokte egg. Fra Apicius sin romerske kokebok kommer uttrykket «a scapese», hvor oppskrifter med bl
KVEDEGELE - NÅ ER DET SESONG !

KVEDEGELE - NÅ ER DET SESONG !

Når man lager gelé, beregnes forholdet mellom fruktsaft og sukker først når frukten er kokt og saften er silt av
Skjellsettende godt!

Skjellsettende godt!

I formen er kraften som ble kokt inn med litt fløte. Kamskjellene åpner du, fjerner alt untatt den hvite muskelen og rognen (corailen)

Norske mattradisjoner?

Dette fettet har en karakteristisk viltsmak, og ble gjerne spist kokt. Nasjonalretten i fylket må vel i så måte være fersk torsk med lever og rogn
Røykte reker til røvarpris

Røykte reker til røvarpris

I nabolanda er dette klassisk sommarmat, ein sjømat-luksus som er prisa langt over kokte reker. Rekene tåler forbausande godt den intense røyksmaken som parfymerer skall, rogn og rekekjøttet
Steikt ørret med eple og fløtesaus

Steikt ørret med eple og fløtesaus

ørreten steikte jeg noen minutter på hver side, og hadde på salt og pepper, og jeg hadde kokte gulerøtter, Rettich og brokkoli til, samt kokte poteter