Stikk steketermometeret gjennom folien midt ned i det tykkeste av lammelåret. 1 stk lammelår, ca 2,5- 3 kg/ grovsalt/ aluminiumsfolie/ steketermometer/ dyp langpanne til stekeovnen/ evt et plastkar (se under fremgangsmåte). Tweet This Post 1 stk lammelår, ca 2,5- 3 kg/ grovsalt/ aluminiumsfolie/ steketermometer/ dyp langpanne til stekeovnen/ evt et plastkar (se under fremgangsmåte)
Jeg skal servere dem langtiddstekte lammelår med bakte og røkte paprika og aubergine, peccorinogratinerte poteter med sjampinjong og løk og en rødvins- og shitakebasert brun saus
Lammekjøtt som er kokt lenge slik at det blir mørt, i deilig smakfull saus. 1 kg benfri lammebog eller lår i ca 3-4 cm terninger (jeg brukte lammelår som jeg renskjærte). 1 kg benfri lammebog eller lår i ca 3-4 cm terninger (jeg brukte lammelår som jeg renskjærte)
Press inn en kokt hvitløk. Skjær beinet ut av lammelåret. 1 lammelårstek. 1 hvitløk, kokt med lammet. Bind kjøttet til en rull og kok rullen i vann med hvitløken og krydderne til den nesten faller fra hverandre
De ser gjerne svidd ut, men hadde de kokt ut i saus ville dette blitt til «vanlige kjøttkaker» …. Denne gangen gjorde jeg den «tabben» at jeg brukte malt lammelår
Jeg kokte den med litt vann og la på store Norgesglass, som hermetiseres etter hvert bruk. Før lammelåret, som vi hadde som søndagsmiddag, ble det skogsoppsuppe
Helstekt ytrefilet av lam med rødvinskokte rotgrønnsaker. Vi begynner med å tørke godt av lammelåret. Ta frem lammelåret, salt det og legg det på sengen av tomater og løk
fem minutter når de er ferdig kokt. et halv lammelår i fryseren som betjeningen på Meny på Konnerud hadde vært så elskverdige å dele opp i mindre biter