Kokt lammebog oppskrifter

Lammebog kokt i rødvin

Lammebog kokt i rødvin

Deler opp lammebogen, ca 1,3 kg i passelige biter, bruk kjøttøks og sag, kjøttet vendes i hvetemel blandet med rikelig pepper og salt
Lammebog kokt i rødvin

Lammebog kokt i rødvin

Det er jo en del bein på lammebog, derfor trenger man gjerne å beregne litt større porsjon kjøtt per person eller når kjøttet er uten bein
Salt Lammebog med rotpurè og hvit saus

Salt Lammebog med rotpurè og hvit saus

Mens lammet småkokte satte jeg over rotpurèen. Salt lammebog tilhører en lang tradisjon her i Norge. Skru ned varmen litt, og la den koke til røttene er myke, ja nesten kokt i stykker
Fantastisk lam i curry

Fantastisk lam i curry

Lammekjøtt som er kokt lenge slik at det blir mørt, i deilig smakfull saus. 1 kg benfri lammebog eller lår i ca 3-4 cm terninger (jeg brukte lammelår som jeg renskjærte). 1 kg benfri lammebog eller lår i ca 3-4 cm terninger (jeg brukte lammelår som jeg renskjærte)

Lofotsodd

1 kg lammebog i skiver/biter. 1. Kok kjøttet mørt med salt og timian ca. 30 minutter. 2. Del grønnsakene opp i litt store terninger og la det koke videre i 15 minutter
Gresk lammegryte med sitron

Gresk lammegryte med sitron

Beina delte jeg opp og kokte kraft (Tok med et par andre kraftbein). Server med kokt potet. Til 4 personer bruker jeg en lammebog på ca 1,3 kg, bruker selvsagt det økologiske lammet fra Jøldalen som jeg kjøpte i høst. Når gryta er feridigkokt, heller du av 3 dl av krafta for saus
Langkokt lam på en søt snurr ;-)

Langkokt lam på en søt snurr ;-)

Der serverer de nydelig mat, og deriblant lammeskanker kokt i  øl som de brygger selv + en dasj rødvin og grønnsaker
Fårikål med brunet kjøtt

Fårikål med brunet kjøtt

For de som aldri har kokt fårikål før, slapp helt av… Lettere blir det nemlig ikke. Så når alt er ferdig serverer man fårikålen med nykokte poteter til
LAMMERULLEN DATERT HØSTEN 2016

LAMMERULLEN DATERT HØSTEN 2016

Årets ruller ble strålende, og rapportene fra vest sier, nå er de ferdig saltet, ferdig kokt, nedfryst og klar for julefeiring
Lammespyd på grillen

Lammespyd på grillen

I salat, sammen med stekte eller grillede grønnsaker, eller kanskje med et kokt egg. Jeg har fortsatt noen lammeboger og lår i fryseren etter at jeg kjøpte i vinter

Lam med kompetter

Riv eller mos kokte poteter uten skall, og bland dem sammen med rå poteter, mel og salt. Krydre ferdig utbenet og surret lammebog med salt og pepper
Salt lammebog og honningsøt kålrabistappe

Salt lammebog og honningsøt kålrabistappe

 Når kålrabien er kokt myk, og pureen skal blendes med en stavmikser, må du helle av litt melk for å forsikre deg om at du ikke plutselig får en suppe … spe heller med litt melk om det trengs
Marokkansk Lammegryte

Marokkansk Lammegryte

800 gr Skivet lammebog. Kok alt på lav varme i 2 timer, og krydderene har kokt seg godt inn, har mildnet og gitt en fantastisk fin farge på gryten. 800 gr Skivet lammebog
Julematkurs med sylte og lammerull

Julematkurs med sylte og lammerull

Dette fordi kokt gelatin ikke tåler å fryse. Lammerull med ekstra krydder1 stk rulleskinn av lam 1 ½ kg kjøtt fra lammebog/lammelår½ ts pepper ½ ts malt ingefær 1 ½ ss salt 1 ts sukker 2 ss finhakket purre(2 båter hvitløk)1 ss frisk rosmarin2 ½ ts gelatinpulver 1
Lam på lang dags ferd i varmen

Lam på lang dags ferd i varmen

Men resultatet har variert, både med kvaliteten på kjøttet og ikkje minst måten lammekjøttet er grilla, steikt, kokt eller omnsbakt