Mens lammet småkokte satte jeg over rotpurèen. Salt lammebog tilhører en lang tradisjon her i Norge. Skru ned varmen litt, og la den koke til røttene er myke, ja nesten kokt i stykker
Lammekjøtt som er kokt lenge slik at det blir mørt, i deilig smakfull saus. 1 kg benfri lammebog eller lår i ca 3-4 cm terninger (jeg brukte lammelår som jeg renskjærte). 1 kg benfri lammebog eller lår i ca 3-4 cm terninger (jeg brukte lammelår som jeg renskjærte)
1 kg lammebog i skiver/biter. 1. Kok kjøttet mørt med salt og timian ca. 30 minutter. 2. Del grønnsakene opp i litt store terninger og la det koke videre i 15 minutter
Beina delte jeg opp og kokte kraft (Tok med et par andre kraftbein). Server med kokt potet. Til 4 personer bruker jeg en lammebog på ca 1,3 kg, bruker selvsagt det økologiske lammet fra Jøldalen som jeg kjøpte i høst. Når gryta er feridigkokt, heller du av 3 dl av krafta for saus
For de som aldri har kokt fårikål før, slapp helt av… Lettere blir det nemlig ikke. Så når alt er ferdig serverer man fårikålen med nykokte poteter til
I salat, sammen med stekte eller grillede grønnsaker, eller kanskje med et kokt egg. Jeg har fortsatt noen lammeboger og lår i fryseren etter at jeg kjøpte i vinter
Når kålrabien er kokt myk, og pureen skal blendes med en stavmikser, må du helle av litt melk for å forsikre deg om at du ikke plutselig får en suppe … spe heller med litt melk om det trengs
800 gr Skivet lammebog. Kok alt på lav varme i 2 timer, og krydderene har kokt seg godt inn, har mildnet og gitt en fantastisk fin farge på gryten. 800 gr Skivet lammebog
Dette fordi kokt gelatin ikke tåler å fryse. Lammerull med ekstra krydder1 stk rulleskinn av lam 1 ½ kg kjøtt fra lammebog/lammelår½ ts pepper ½ ts malt ingefær 1 ½ ss salt 1 ts sukker 2 ss finhakket purre(2 båter hvitløk)1 ss frisk rosmarin2 ½ ts gelatinpulver 1