Koking av kongekrabbe oppskrifter

Kongekrabbe på blomkålmos

Kongekrabbe på blomkålmos

Hell av vannet og mos blomkålen,.  Kongekrabbe er nydelig mat.  Rør godt, bruk gjerne en stavmikser.  Kongekrabbe på blomkålmos
Gratinert hummer – Havets Kardinal

Gratinert hummer – Havets Kardinal

Denne nydelige vinen serverer jeg også til kongekrabbe, scampi og sushi. Ukene raser av sted og ny helg står for dør
Kongen av krabbe

Kongen av krabbe

Så legger du på fenikkel, stykker avkongekrabbe, blåskjell samt sjøalgesalat hvis du ønsker det. Stekt kongekrabbe med bulgur, risotto-style og sjøalgesalatNå er det ganske lett å få tak i rå kongekrabbe
Eventyrlig god blomkålsuppe

Eventyrlig god blomkålsuppe

Rens og skyll blomkålen, skjær vekk den nederste delen av stilken. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser
#Sushifredag!

#Sushifredag!

♦ Tempura kongekrabbe, chilimajones, avokado. Filet avfavorittfisken din, uten skinn og bein (bør fryses i et døgn først)

#Sushifredag!

♦ Tempura kongekrabbe, chilimajones, avokado. Filet avfavorittfisken din, uten skinn og bein (bør fryses i et døgn først)

Økologisk nyttår for to!

Men også to kan få noe ekstra ut av årets siste dag hvis den forberedes litt. Som forrett prøver vi norsk kongekrabbe
Helge luksus!

Helge luksus!

Rens kongekrabben og sjøkrepsen ( de må være ferdig kokte og ikke rå). Sjøkreps og kongekrabbe salat2 stk sjøkreps1-2 stk kongekrabbe ben1 stk vårløkChilli majonesSitronReddikerSalt og pepper Chilli Majones
Brosme og breiflabb i en fei!

Brosme og breiflabb i en fei!

Lophius piscatorius er det latinsk navnet på breiflabb eller marulk, og Brosme brosme er det latinske navnet på brosme
En liten nyttårs meny.

En liten nyttårs meny.

Legg stykker avkongekrabbebein på toppen. Server salaten med brød og sitronbåter ved siden av. En forrett som kan brukes som hovedrett også, er Salade Niçoise med kongekrabbe
Krabbe med spicy saus

Krabbe med spicy saus

Jeg bruker kongekrabbe sammen med krabbeklør i den retten. saft av 1/2 sitron. Risen kan utelates og erstattes av godt brød 1 krabbeskjell. saft av 1/2 sitron
Kongekrabbe i 3 varianter

Kongekrabbe i 3 varianter

Fiskeriet satser på et lite men kvalitetsfyllt utvalg av den beste ferske fisken. Først så skulle jeg trekke den innerste delen av klørne ved krabbehuset i aromatisk buljong (inspirert av Hærland og Hellstrøm kokeboka) og servere på toast

Kongekrabbe

Avkjøl litt og bruk en saks til å klippe vekk skallet og server det hvite. Tilsett safran sammen med siste del av kraften

Forrett av kongekrabber.

Hei. Nå er det lenge siden jeg har blogget her inne, det er rett og slett to årsaker til det. Den ene er at det er utrolig kjedelig å blogge, og se at det er mange innom bloggen men ingen som tar seg tid til å legge igjen noen ord, og den andre er at jeg rett og slett ikke har hatt noen inspirasjon til å blogge