Det er kun klørne som spist på kongekrabben, ikke selve kroppen. Kongekrabbe, også kjent under navnet kamtsjatkakrabbe og russerkrabbe, er en storvokst krabbeart som hører til gruppen med trollkreps
Denne nydelige vinen serverer jeg også til kongekrabbe, scampi og sushi. Når vannet koker fjerner du gummistrikken rundt klørne og legger hummeren i det kokende vannet
Først så skulle jeg trekke den innerste delen avklørne ved krabbehuset i aromatisk buljong (inspirert av Hærland og Hellstrøm kokeboka) og servere på toast
Jeg brukte gelatin i mosen for å gjøre den stiv, og skar stykker for å servere ved siden av. Canneloni med kongekrabbe ble servert med en eplegelé med rognebær i
Det er lettest å få ut etter koking og egner seg godt i retter der kjøttet likevel skal deles opp. Ferdig kokte kongekrabbeklør regnes av mange for en delikatesse, og kan brukes som tilbehør i varme retter eller som egne kalde retter
Blåskjell - vask av "skjegget", kast alle rå blå skjell som ikke er lukket, eller lukker seg. Kongekrabbe - om den er frossen, prøv å få tak i en rå krabbe og kok den selv
du bruker sennep ( ravigottesaus er søt nok i seg selv). kamskjell , scampi og ev kongekrabbeklør. og trekke smak mens resten av ingrediensene til salaten gjøres klar