Koking av kongekrabbe klør oppskrifter

Kongekrabbe på blomkålmos

Kongekrabbe på blomkålmos

Hell av vannet og mos blomkålen,. Brekk klørne i mindre biter.  Kongekrabbe er nydelig mat.  Rør godt, bruk gjerne en stavmikser
Gratinert hummer – Havets Kardinal

Gratinert hummer – Havets Kardinal

Denne nydelige vinen serverer jeg også til kongekrabbe, scampi og sushi. Når vannet koker fjerner du gummistrikken rundt klørne og legger hummeren i det kokende vannet
Kongekrabbe i 3 varianter

Kongekrabbe i 3 varianter

Først så skulle jeg trekke den innerste delen avklørne ved krabbehuset i aromatisk buljong (inspirert av Hærland og Hellstrøm kokeboka) og servere på toast
Canneloni med kongekrabbe

Canneloni med kongekrabbe

Jeg brukte gelatin i mosen for å gjøre den stiv, og skar stykker for å servere ved siden av. Canneloni med kongekrabbe ble servert med en eplegelé med rognebær i
Kongemat til helga kanskje....

Kongemat til helga kanskje....

Det er lettest å få ut etter koking og egner seg godt i retter der kjøttet likevel skal deles opp. Ferdig kokte kongekrabbeklør regnes av mange for en delikatesse, og kan brukes som tilbehør i varme retter eller som egne kalde retter
Kongekrabbemiks på toast

Kongekrabbemiks på toast

La dem avkjøle og klipp opp klørne på langs for å få ut kjøttet. Kokt kongekrabbe med majones, et hint av chili og fersk koriander må bare bli bra
En kongelig nyttårsmiddag.

En kongelig nyttårsmiddag.

En avfavorittrettene er hummer naturell… eller som her, Kongekrabbe. Resten avklørne stekes også med
Skalldyrbord

Skalldyrbord

Blåskjell - vask av "skjegget", kast alle rå blå skjell som ikke er lukket, eller lukker seg. Kongekrabbe - om den er frossen, prøv å få tak i en rå krabbe og kok den selv

Varm pastasalat med asparges og sjømat

du bruker sennep ( ravigottesaus er søt nok i seg selv). kamskjell , scampi og ev kongekrabbeklør. og trekke smak mens resten av ingrediensene til salaten gjøres klar

Kongekrabbe på flere vis.

Grillet Kongekrabbe med avokadocrème. Siden de er uønsket i faunaen vår, så spis dem så hurtig du kan før de overtar havbunnen vår

Norsk kongekrabbe med potetkrem

Brun smøret i en kjele til det blir nøttebrunt, ta av varmen og rør inn resten av ingrediensene. Del klørne i serveringsstykker