Det er også det kalde havet i Nordsjøen, blandet med dyphavselverav smeltet grønslandsis, som er årsaken til at våre skalldyr og fiskeslag smaker søtere og er fastere enn noe annet sted i verden
Surf består oftest avhummer, krabbe, scampi eller kamskjell, og turf er gjerne storfe. Ferske er selvfølgelig best, men fryste er også gode, hvis du lar dem tine i kjøleskapet over natten og tørker godt av dem på tørkepapir
Den mest eksklusive utgaven bruker hummer, men jeg bruker denne gangen scampi. Sjøkreps passer også uterket, og hvorfor ikke prøve med kamchatka krabbe
Surf består oftest avhummer, krabbe, scampi eller kamskjell, og turf er gjerne storfe. Den er mørkere, tykkere, mindre salt og langt søtere siden den er tilsatt melasse (avfall fra sukkerproduksjonen)
Surimi er japansk foredlet, proteininrik fiskefarse av renskåret hvitfiskfilet, som brukes til produksjon av ulike fiskeprodukter i Japan og i resten av verden
Det er lettest å få ut etter kokingog egner seg godt i retter der kjøttet likevel skal deles opp. Rå klør avkongekrabbe kan kokes eller gratineres og tilberedes i ulike retter på lignende måte som hummer eller kreps
En avfavorittrettene er hummer naturell… eller som her, Kongekrabbe. Server med opprevet kokt kongekrabbeskulder i risonien og legg resten avkrabben på toppen