Koketid surkål oppskrifter

SURKÅL

SURKÅL

Hvorfor ikke lage din egen surkål til jul. Surkål er deilig til ribbe (svin), skinkestek, svinekoteletter, medisterkaker og -pølser, sosisser, kjøttkaker m
Hjemmelaget surkål på 1-2-3

Hjemmelaget surkål på 1-2-3

Siden denne metoden har lite koketid så forblir det tyggemotstand i kålbitene. Ribbe, surkål, eple og røstipotet
Koke kål

Koke kål

Koketiden (eller dampetiden), avhenger av hvor myk du vil ha kålen. Hvis du vil, så kan du også lage surkål om du har en hodekål liggende
6 måter å lage pinnekjøtt på

6 måter å lage pinnekjøtt på

Tilsett gjerne litt grove pølser mot slutten av koketiden. Nå er det helt lov med flatbrød, hvit saus, surkål (lenke), sennep (lenke), tyttebærsyltetøy, rødkål og kålstuing
Koke kål

Koke kål

Er du glad i surkål, så kan du gå løs på ekte surkål. eks 10 minutter og 20 minutter, så ser du hvordan kålen forandrer seg med koketiden
Choucroute som hos Haeberlin

Choucroute som hos Haeberlin

av kjøttets koketid. surkål. Følg ellers oppskriften for koketider. surkål 500 gr bacon (røkt bogspekk). Ingen må reise til Alsace uten å ha prøvd choucroute, denne kraftige retten med røkt svineskulder, saltet bogspekk, svinebog og labber, og to slag pølser fra området

Surkål (Telemark)

Tilsett om nødvendig mer vann i løpet av koketiden for at kålen ikke skal brenne seg fast. Koker man surkål av rødkål bør eddiken koke med fra begynnelsen av for å bevare den fine fargen

Krydder og Marinader

Pulveret skal tilsettes på slutten av koketiden, da varme ødelegger den sterke smaken over tid. Brukes i mange tyske og Østerrikske spesialiteter som for eksempel surkål

Kokt skinkeknoke

Kokt, salt knoke serveres med litt av kraften, kokte røtter og poteter, eller kålrotstappe, potetmos eller surkål