Hvorfor ikke lage din egen surkål til jul. Surkål er deilig til ribbe (svin), skinkestek, svinekoteletter, medisterkaker og -pølser, sosisser, kjøttkaker m
Tilsett gjerne litt grove pølser mot slutten av koketiden. Nå er det helt lov med flatbrød, hvit saus, surkål (lenke), sennep (lenke), tyttebærsyltetøy, rødkål og kålstuing
av kjøttets koketid. surkål. Følg ellers oppskriften for koketider. surkål 500 gr bacon (røkt bogspekk). Ingen må reise til Alsace uten å ha prøvd choucroute, denne kraftige retten med røkt svineskulder, saltet bogspekk, svinebog og labber, og to slag pølser fra området
Tilsett om nødvendig mer vann i løpet av koketiden for at kålen ikke skal brenne seg fast. Koker man surkål av rødkål bør eddiken koke med fra begynnelsen av for å bevare den fine fargen
Pulveret skal tilsettes på slutten av koketiden, da varme ødelegger den sterke smaken over tid. Brukes i mange tyske og Østerrikske spesialiteter som for eksempel surkål