Koketid salt kjøtt oppskrifter

Erter kjøtt og flesk. Sjøens matrett nr. 1

De grønne ertene, som har fått ligge over natten og bløtt seg opp, trenger ganske lang koketid. Det saltelammekjøttet har fått koke en stund, flesket er lagt i, og løken med istukne nellikspiker gir, sammen med laurbærbladene en deilig smak til retten
Viltgryte med elg

Viltgryte med elg

Mot slutten av koketiden har du i rømme, fløte, salt og pepper. Elggryten skal være litt tyktflytende, og dersom den er veldig tynn etter koketiden kan du jevne den ut med litt maizenna
Lapskaus

Lapskaus

Dette kan du skumme bort med en spiseskje et par ganger i løpet av koketiden. ½ ts salt. Skyll kjøttet raskt under kaldt vann, og tørk av med et kjøkkenpapir som ikke loer
Julesylte- den beste og enkleste metoden

Julesylte- den beste og enkleste metoden

Under koketiden mål opp julekrydderne og gelatinpulver (gelatinpulver skal ikke blandes sammen med krydderne, men når kjøttet er ferdigkokt skal pulveret røres ut i vann)
Høstgryte

Høstgryte

Juster koketiden deretter. Salt og pepper. Velg et billig og seigt kjøtt, det gir best resultater når du skal la det godgjøre seg i noen timer
Tom Yum (Thai sur-sterk suppe)

Tom Yum (Thai sur-sterk suppe)

Legg dem til side og sorter dem etter koketid. Brukes både som en ingrediens for å få mer kompleksitet, men også som en smaksforsterker ettersom den er veldig salt
Rask og enkel viltgryte

Rask og enkel viltgryte

Tilsett ertene mot slutten av koketiden. Del kjøttet i biter og krydre med salt, pepper og timian. Ha kjøtt, vann og buljong over i kjelen
Heimelaga sunnere raspeballer

Heimelaga sunnere raspeballer

Du lager til det tilbehøret du liker og foretrekker, men vær obs på at saltakjøtt trenger god koketid
LAMMEFRIKASSÉ

LAMMEFRIKASSÉ

Denne retten får synergisk umami fra lammekjøtt, rotgrønnsaker og kraft, den lange koketidenkjøttet bryter ned proteinene og skaper ennå mer velsmak

Supergod kikertgryte med kokos og karri

Slipper steke/ koketid av kjøtt (proteinkilden er allerede «good to go»). salt og nykvernet pepper. Retten er så god for nær sagt alle kjøttelskere at innføring av Kjøttfri mandag oppleves lekende lett (kostholdråd fra Helsedirektoratet er blant annet økt inntak av grønnsaker og redusere mengden av rødt kjøtt)
PINNEKJØTT I LEIRGRYTE OG KÅLROTSTAPPE

PINNEKJØTT I LEIRGRYTE OG KÅLROTSTAPPE

Skrell grønnsakene og del dem i mindre biter så blir koketiden kortere. Som saus til pinnekjøttet kan du bruke sjyen fra leirgryten hvis den ikke er for salt, eller du lager en enkel smørsaus
UkesMeny

UkesMeny

Her er kyllingen krydra med maldonsalt og kverna pepper, og stekt i smør og olivenolje. Eg bruker faktisk bare å koke ein sånn pose til meg og Øyvind, vi prøver å kutte litt ned på karbohydrater og spise meir av kjøtt/fisk og grønnsaker