Kokeboka mi is oppskrifter

Askim jubileum

Askim jubileum

En forholdsvis søt drink, men fortsatt litt syrlig. Ha litt knust is i glasset. Fyll opp med mer knust is
Gimlet

Gimlet

Selve navnet Gimlet stammer visstnok fra redskapet som ble brukt til å åpne gintønnene med. Fyll et lite drinkglass med knust is
Sjokopeanøttsaus til is

Sjokopeanøttsaus til is

Min store dessertheltinne er nok Nigella, det er utrolig hvor mye godt hun klarer å trylle fram. vaniljeis, sjokoladeis, karamellis, gjerne alle tre samtidig
Grove pannekaker med is

Grove pannekaker med is

Jeg lurer på om unger får lov å komme hit på middagsbesøk mer når det kommer ut at jeg serverer pannekaker med is til middag
Iskremmaskin

Iskremmaskin

Nå for tida er det mest brukte iskremtilbehøret. Ved bruk så henter vi fram iskrembollen fra fryseren, legger i rørekroken og setter på lokket
Belgiske vafler

Belgiske vafler

Av og til slår vi til med Belgiske vafler. Men varme med is og sjokoladesaus så er de farlig gode likevel
Banan og sjokolademuffins

Banan og sjokolademuffins

Smaker aller best varme, gjerne med is til. Stekes på 200 grader i 15-20 min. Ikke akkurat sunne, men akk så gode
Juleis

Juleis

Hva med å bytte ut en av de sju slagene med is. Fløten piskes til krem og blandes sammen med den kokte fløteblandingen
Cookies and cream

Cookies and cream

Jeg synes nok ikke de nye kjeksene Dots (Dypp Og Tygg Sjoko) fra Sætre var så veldig gode, selv om jeg fulgte bruksanvisningen og dyppet dem i melk
Sitron og epleis

Sitron og epleis

Jeg velger aldri sitronis når jeg skal kjøpe is for det er jo ikke godt, men denne hjemmelagede derimot har i hvert fall gitt meg nytt syn på hvordan sitronis kan smake
Sjokolade- og kokosparfait

Sjokolade- og kokosparfait

- Dette er verdens beste is. Pisk fløten stiv. Pisk eggehvitene halvstive og tilsett resten av melisen litt etter litt
Rabarbrais

Rabarbrais

Sol og sommer og mere is. Grunnoppskrift is. Fløten piskes til krem og blandes sammen med den kokte fløteblandingen
Sommar og sitrus - del ein: SITRON

Sommar og sitrus - del ein: SITRON

(alt som står i parantes er spesifikasjonar frå kokeboka som Nigella nemner men som eg ikkje fulgte fordi eg rett og slett brukte det eg hadde)

Hjemmelaget is :-)

Denne oppskriften er tatt fra "kokebokami". Pisk egg og sukker til eggedosis (hvis du kan skrive Ole i eggedosisen, er den stiv nok)

Stjernespikeris

Lag iskrem etter grunnoppskriften. ca 10 kuler is. 4-5 Stjerneanis ca 10 kuler is. Denne smaker det mye av, veldig, veldig god