Koke svart ris oppskrifter

Svart ris "magi"

Svart ris "magi"

Eneste ulempe jeg kunne finne foruten lengre koketid er at ren svartris er ganske dyr i innkjøp. En kokebok" av Anna Røer
kinesisk biff med svart bønnesaus

kinesisk biff med svart bønnesaus

rør så inn maisenna blandingen og rør til sausen koker og tykner. og server med ris. 2 ss skylte og avrente svarte bønner 3 ss ketjap manis (søt soyasaus) 1 ss kinesisk risvin 1 fedd hvitløk (knust) 1 ts sukker 4 ss peanøttolje 1 løk i båter 500g biff strimler 1/2 ts finhakket fersk ingefær 1 ts maisenna blandet med 1 ss vann 1 ts sesam olje. ha bønner, ketjap manis, risvin og 4 ss vann i en liten bolle og bland det sammen
Kyllinggryte med ris og chorizo

Kyllinggryte med ris og chorizo

Denne retten falt umiddelbart i smak hos hele familien, og er en oppskrift som garantert får plass i neste kokebok
KYLLING OG GRØNNSAKER MED KOKOSMELK OG RØD CURRY

KYLLING OG GRØNNSAKER MED KOKOSMELK OG RØD CURRY

Med regnet pøsende ned utenfor og februar-mørket på sitt svarteste, så hjalp det veldig å kunne la seg fange og fortrylle av musikk, sang, skuespill og fantastiske kostymer
Kinesisk pepperbiff a'la Edel !

Kinesisk pepperbiff a'la Edel !

La det hele koke til fonden er oppløst og sausen har tyknet. Svart pepper antas å stamme fra India og er svært populær i Kina
Chili con carne

Chili con carne

Ha bønnene i en trykkoker. Stek paprikaene på grillelement til skallet blir svart og sprekker. Server chili con carne med ris
UkesMeny

UkesMeny

Eg bruker faktisk bare å koke ein sånn pose til meg og Øyvind, vi prøver å kutte litt ned på karbohydrater og spise meir av kjøtt/fisk og grønnsaker
AFRIKANSK KYLLINGGRYTE

AFRIKANSK KYLLINGGRYTE

Til denne retten kan man ha kokt ris, godt brød eller injera, et spesielt brød de lager i Etipoia, som ligner mest på pannekaker
Kyllinggryte

Kyllinggryte

Det gir god smak (det skal ikke være svart. ris, hvitløksbrød og en frisk salat. La gryten putre/ småkoke uten lokk i 45 min
Nybegynnerguide til indisk mat

Nybegynnerguide til indisk mat

En stor gryte til curryretter og til å koke linser og bønner. Svart pepper. I tillegg er det godt med frisk koriander i de fleste rettene
Flygande Jakob

Flygande Jakob

Vi fekk altså poeng, utan eigentleg å ha svart korrekt. Server med nykokt ris og ein sprø salat. Rist saman eddik, olje og krydder
Chili vegetar

Chili vegetar

Rør inn svarte bønner og kikerter mot slutten, og la de koke med til de er gjennomvarme. La alt koke opp under lokk
Kylling, kokos og quinoa

Kylling, kokos og quinoa

Kremet kylling med quinoa og blomkålris. ♦ Riv blomkål på et rivjern og stek «risen» i en panne på middels varme med finhakket hvitløk og litt vann
Jerusalem

Jerusalem

Linser og riskoker sammen og toppes med stekt løk. I alle fall hvis du følger oppskriften (som jeg har gjort nedenfor) i den relativt ferske kokeboken Jerusalem av kompanjongene Yotam Ottolenghi og Sami Tamimi
Indisk vegetar husmannskost

Indisk vegetar husmannskost

La alt koke til det får en grøt konsistens. Skyll ris og bønner, åpne kardemomme kapselen. De hele krydderne som kokes med helt til retten er ferdig, kan tas ut før servering
Fikenchutney

Fikenchutney

Mens det putrer og koker videre gjør du klare oppbevaringsglassene dine. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende