Koke sei oppskrifter

Gammelsalta sei/Rødsei

Gammelsalta sei/Rødsei

Smak på fisken, er den for salt kokes den opp i et nytt vann.  Gammelsalta sei med nypotet, gulrotstuing og bacon,
Panert sei med grønn potetsalat.

Panert sei med grønn potetsalat.

Panert sei med grønn potetsalat. Seiens perlegrå fiskekjøtt har en mer karakteristisk smak enn andre hvite fisker
Ovnsbakt sei med brødkrutonger

Ovnsbakt sei med brødkrutonger

Bakt sei med brødkrutonger er en skikkelig god fiskerett som spesielt barna liker, og det takket være de gratinerte brødkrutongene på toppen
Stekt sei med italiensk vri

Stekt sei med italiensk vri

Forrige uke fikk jeg nydelig, fersk sei fra Fiskfråfjorden (denne får man for øvrig tak i også på Reindyrka i Bergen)
sei karbonader

sei karbonader

del gulrøttene i terninger og strimmle sukkerertene og la de koke i lettsaltet vann til de er myke. herlige hjemmelaga sei karbonader med gulrotstuing
Stekt sei med italiensk vri

Stekt sei med italiensk vri

Forrige uke fikk jeg nydelig, fersk sei fra Fiskfråfjorden (denne får man for øvrig tak i også på Reindyrka i Bergen)
Sei wannabe bacalao

Sei wannabe bacalao

Del seien i mindre biter og legg over i fatet. En pakke sei, 400 gram (godt tint hvis frossen). Om du ikke har ferdige kokte poteter, start med å koke 3 - 4 poteter. Fordel tomatsausen og strø over parmesan En pakke sei, 400 gram (godt tint hvis frossen)
Sei og suppa

Sei og suppa

2 kg heil sløyd sei (rundrensa). Reinsk fisken godt, skjer han så i skjever. Legg fisken i kaldt, rennande vatn ca
Fiskegrateng med sei og ost

Fiskegrateng med sei og ost

Rør godt med en visp og la dette koke i ca ett minutt. Skjær seifileten fri for bein. 700 gram seifilèt. eks 3 x 3 cm) Legg dem i kokende, lettsaltet vann. Relatert 700 gram sei. 3 x 3 cm) Legg dem i kokende, lettsaltet vann

Enkel thaigryte med sei og søtpotet

ca 400 g seifilet (jeg brukte frossen fisk fra Kiwi), i terninger på ca 2×2 cm. Enkel thaigryte med sei og søtpotet ca 400 g seifilet (jeg brukte frossen fisk fra Kiwi), i terninger på ca 2×2 cm 1 stor søtpotet, skrelt og i mindre biter
Dagens rett                               Ovnsbakt sei med sprø skinke

Dagens rett Ovnsbakt sei med sprø skinke

seifilet, uten skinn og ben. Se alle de deilige seioppskriftene her. 1Ingredienser 600 g seifilet, uten skinn og ben 2 stk løk, finsnittet 1 ss olivenolje 1 ss finhakket gressløk 8 stk små poteter 100 g spekeskinke, i tynne strimler litt olje til steking litt hakket persille litt salt, pepper Send handlelisteStart med løken. Skjær seifileten i 4 jevnstore stykker, dryss dem med salt og pepper, drypp olje over og legg dem i en ildfast form