Det er fint å brukt rester av ris i retten, men har du ikke det, er det fort gjort å koke ny ris. Dette er en veldig grei vegetarisk rett, som det går raskt å lage i en travel hverdag
Begynn med å kokerisen som anvist på pakken. Stekt rismedgrønnsaker er en fin måte å bruke de grønnsakene som begynner å synge på siste vers, eller rester fra wok eller annen grønnsaksmiddag
Å kokeris er ikke bare å hive det i en kjele å fylle på med vann. Villris eller brun ris kan også med fordel bløtlegges, da blir den ferdig like fort som vanlig ris
Start medRISEN. Her har dere en sunn og veldig god rett – middelhavsrett av kyllingfilet, urter, olivenolje, ris, erter, spinat, tomat og en hjemmelaget urte- og hvitløksdressing
Tilsett litt kokende vann eller reduser væsken til du får den konsistensen du ønsker. Dryss over med hakkede korianderblader og server medris og stekte grønnsaker (kan bare bruke frosne wok-grønnsaker, som du har litt spisskummenpulver og litt paprika pulver over)
Men den lager seg jo selv så det er jo bare å la den stå og koke mens du lager resten av maten. Og ikke nok med det, den inneholder mer antioksidanter enn blåbær og har mindre sukker og mer fiber enn hvit ris
Grønnsakspulao er ris kokt sammen med diverse grønnsaker, krydder og urter. Kok opp, sett på lokk og sett ned varmen på lav til medium og kok til risen er ferdigkokt
Har vært veldig aktiv i det siste, men det ser ikke ut til å ha noen effekt på vekten så må vel i gang med en ny runde lavkarbo eller Dukan diett etter hvert
Middagsretten blir absolutt best hvis den lages med kald eller lunken ris som varmes opp. Og vet du, – stekt ris – , eller «Fried rice” som retten heter på engelsk, går for å være en av klodens mest populære middager