Koke ribberull oppskrifter

Hjemmelaget ribberull

Hjemmelaget ribberull

Legg rullen i kokende vann og la den trekke på svak varme i ca. Sylte har blitt en tradisjon her i huset hver jul, men i år hadde jeg lyst til å prøve meg på ribberull også
Ribberull ala kjøkkenmagi

Ribberull ala kjøkkenmagi

Bind opp med sterk hyssing så stramt du klarer og legg gjerne litt press over (et par kokebøker fungerer fint)

Julepålegg: Ribberull til jul

Det skal ikkje fosskoke, berre såvidt syde. Ribberull høyrer til på påleggsfatet til jul. Ribberull er langt enklare, du får ribbe overalt, og terskelen er langt lågare for å gå i gang
Porchetta – perfekt italiensk ribberull

Porchetta – perfekt italiensk ribberull

Porchetta er den møraste ribberullen du kan tenke deg, med sprø svor som rein bonus. På Sardinia blir ribberullen kalla «porceddu» og blir steikt i vedfyrte omnar med einer og myrt over glørne
Italiensk porchetta

Italiensk porchetta

Dei mindre møre stykka bør du gi lang steike- eller koketid på lågare varme. Porchetta kan omsettast til ribberull på norsk, for ribba er jo ei flott råvare heile året, ikkje berre til jul
Fikenkompott

Fikenkompott

La det hele koke på lav temperatur til all nesten all væsken er redusert bort. Ribberull og surkål04. Fiken er en del av snadderet som holder julen til
Hjemmelaget surkål på 1-2-3

Hjemmelaget surkål på 1-2-3

Siden denne metoden har lite koketid så forblir det tyggemotstand i kålbitene. Ribberull og surkål04. Ribbe, surkål, eple og røstipotet
Rødkål

Rødkål

Ribberull og surkål04. Pakk rødkålen tett på sterile glass, så holder den seg hele julen. 3 dager igjen til jul og på tide å begynne på julemiddagen
Syltet rødkål

Syltet rødkål

Ha kålet 10 sekunder i kokende vann før du avkjøler det i kaldt vann. Ribberull og surkål04. Sylte med syltet rødkål er veldig godt

Ribberull med hvitløk og urter

Hell i en skvett kokende vann og noen biter gulrot, hvitløk og en halv rødløk. Det som er litt gøy med ribberull, er at du kan lage den litt før jul, og fylle den med hvitløk og urter
Ribberull

Ribberull

Legg rullen i kokende vann. La den trekke (ikke koke) på svak varme under lokk i ca. Skjær bena av ribben
Førjulstapas

Førjulstapas

Eg lagde to variantar, ein med røykalaks og ein med ribberull. Lefsebuss med ribberull. To pakkar ribberull
Ribbe på italiensk

Ribbe på italiensk

Slå i litt kokende vann. Legg på ribberullen og dekk tett med folie. En deilig variant av ribbe, benfri og med spennende krydder
Julemat tips!

Julemat tips!

Tortillaruller med ribberull, rødløksrelish, eple, ruccola og rømme. Legg relish (avkjølt), ruccola salat, ribberull, grønne epler i biter og litt rømme på midten i hver lefse,
Surkål

Surkål

Rør i kålen til alt begynner å bli myktTilsett krydder og sukker og la blandingen koke i en times tid på middels varmeSmak tilSurkål er bedre når det varmes opp igjen, etter smaken har satt seg litt

Ribberull med hvitløk

Stekes på rist i 60-90 minutter ved 200 C over langpanne med ca 2 dl kokende vann. velg tynnribbe med bra fordeling av fett og kjøtt