Sliter man med at potetene kokeri stykker før maten står på bordet, kan denne ovnsbakte poteter fjerne dette problemet samtidig som du får en mer smakfull potet som fortsatt er myk og melen nok til å moses med sausen
Server pinnekjøtt med ovnsbakte grønnsaker, søtpotetmos og litt ekstra kokekraft. Personlig mener jeg allikevel at øldampet pinnekjøtt på søtpoteter servert med ovnsbakte rødbeter fortjener sin egen lillehøytidsstund
Skjær pølsene opp i passende biter, dampes sammen med pinnekjøttet mot slutten av koketiden. Kok opp vann i en stor kjele, legg i potetene med skallet på, la vannet koke opp igjen
La det koke opp, og sett så varmen ned så det kun småkokerlitt. Så bruker jeg en god del av sjyen sammen med en dæsj smør og en god svett fløte, og koker det opp
Potetene kokes møre i vørterøl/ pinnekjøttkraften mens kjøttet damper. Metoden gjør at du slipper å koke poteter ved siden av og du slipper å etterfylle væske
Med kokefaste poteter i bunnen av pinnekjøttgryten får du perfekte poteter og sparer plass. Jeg pleier å lage en litenkjøttfri kanal på en av sidenei gryten, slik at jeg fritt kan titte helt ned på bunnen i gryten, for å sjekke at det er nok vann og at det koker
Lokk på, lot det koke opp, for deretter å skru ned varmen så det dampet seg ferdig. En kjapp tur iovnen for å gjøre pinnekjøttetlitt sprøtt og så var det bare å spise
Ha kokebannet og grønnsakene i en ildfast form og fordele pølsebitene på toppen. Du kan vaiere denne retten med andre typer kjøtt (for eksempel renskåret svinekjøtt, kylling eller pinnekjøtt) og grønnsaker og sterkere krydder
Jeg spiserpinnekjøtt, men det er vel kanskje det eneste, så dette ble for gutta. Jeg varmet de iovnen som det sto på pakken, og de smakte veldig godt sammen med salsadipen