Koke og steke høne oppskrifter

Gammel høne i ny drakt

Vil du gjøre det enkelt, steker du noen potetbåter i ovnen og for eksempel koker en blomkål, så har du et herremåltid uten den store arbeidsmengden
Hva kom først? Høna eller egget.

Hva kom først? Høna eller egget.

Tilsett eventuelt litt kokende vann  hvis det koker tørt i gryta. Varm oljen i en gryte, legg i kyllingen og brun den godt på alle sider
Coq au vin

Coq au vin

Når alt er ferdigstekt har du de brunede hønebitene, baconen og fond/rødvin sammen i en stor gryte med lokk som kan settes i stekeovn, jeg bruker Mieles gourmetpanne
Coq au vin - Fransk gryterett!

Coq au vin - Fransk gryterett!

Gni kjøttet med pepper og salt, og brun det godt på alle sider i stekepannen med smør. Den består av en hanekylling kokt i rødvin sammen med løk, hvitløk og urtekrydder
Lammebog kokt i rødvin

Lammebog kokt i rødvin

Moses sammen med rikelig med smør og litt av kokevannet, smak til med salt og pepper. Har sett en oppskrift hvor lam brukes i stedet for hane i coq au vin (All respekt for hanene, er vel oftest høne/kylling
Kyllingsuppe

Kyllingsuppe

Ha i løk, en urtekvast og skrell fra gulrøttene, og la det koke opp. La dette koke til kjøttet er mørt, ca
LA DEG SVINGE AV MIN 17. MAI MENY!

LA DEG SVINGE AV MIN 17. MAI MENY!

TILSETT FLØTEN, OG TO ESTRAGON STILKER, OG LA DET KOKE OPP IGJEN. I en tørr panne har du i sesamfrøene, ogsteker dem på middels varme til de begynner å skifte farge
RAGU AV PERLEHØNE

RAGU AV PERLEHØNE

Bein ut høna og finhakk kjøttet. Her har vi laget en ragu av perlehøne. Kok kraft på skrogetog reduser til halv væskemengde
PÅSKE = EGG

PÅSKE = EGG

Når vannet koker skrur du ned varmen og legger oppi et egg. Håper du fikk litt eggeinspirasjon og husk å bruke økologiske egg fra lykkelige høner

Afrikansk høne

Ta ryggben og brystben og kok kraft på dem. Vend broileren i mel tilsatt salt og pepper. Ha olje i pannen og stek stykkene til de er gyllenbrune
Gresskarsuppe med søtpotet

Gresskarsuppe med søtpotet

Om du synes suppa er litt tynn, kan du ha i litt jevning av rismel og vann, ogkoke igjennom i et par minutter
Brennesle og skvallerkålsuppe

Brennesle og skvallerkålsuppe

Skroget fra en nyoppdelt kylling eller høne. Nylaget hønse- eller kyllingkraft, brennesle, en løk, skvallerkål og creme fraiche, er det som skal til for å få denne suppen god