Koke krabbe klør oppskrifter

Hvordan koke krabbe

Hvordan koke krabbe

Mengdeberegning av krabbe er vanskelig, noen liker klør og noen liker skall. Den skal klype med klørne hvis du provoserer den
Høstdelikatessen krabbe

Høstdelikatessen krabbe

Her viser vi hvordan du koker, renser og serverer selvfanget krabbe. Krabbeklør. Brekk av alle beina og de store klørne og brekk underkroppen i to på midten
Gratinert krabbe

Gratinert krabbe

Hell på Noilly Prat og la den koke nesten helt inn. Kok krabbene og pirk ut kjøttet. Ha i fløte og safran i og la det hele småkoke i ca
Linguine med krabbe ✿✿

Linguine med krabbe ✿✿

Sil av vannet, ta vare på litt av kokevannet. Ta krabbekjøttet ut av klørne, ved hjelp av en nøtteknekker
Krabbesuppe

Krabbesuppe

La kraften småkoke i ca. Rens krabbene og ta forsiktig ut kjøttet i klørne og beina. Nå er det høst og krabbesesong
Skalldyrbord med hjemmelaget urtesmør.

Skalldyrbord med hjemmelaget urtesmør.

Ha sjøkrepsen oppi vannet mens det foss koker.  Krabbeklør klar til koking. Krabbeteinene funket som bare det, å en hel butt med stooore krabber ble resultatet
Krabbesalat

Krabbesalat

Det er jo kjøttet i krabbeklørne som er aller best og minst jobb . Siden det var litt tidlig på sesongen var det mest kjøtt i klørne, men hva gjør vel det
Sprø krabbeboller med krabbemajones

Sprø krabbeboller med krabbemajones

Kok krabbeklørne i godt saltet vann i ca. Når klørne er avkjølt pilles kjøttet ut av skallet. Pisk eggeplommene med sennep, eddik, salt og pepper og tilsett krabbeoljen, litt av gangen, mens det piskes hele tiden til majonesen har fått riktig konsistens
Asiatisk pepperkrabbe

Asiatisk pepperkrabbe

Knekk klørne og mariner sammen med krabbehuset i peppersausen. Dette er en trendy streetfood måte å servere krabbe på som opprinnelig er fra Singapore
Haustleg hummar på grillen

Haustleg hummar på grillen

Men skal du legge den på grillen (eller under grillelementet i steikeomnen), bør du ikkje la den ligge lenge i kokevatnet
Curry krabbe–Boo Paht Pong Karee

Curry krabbe–Boo Paht Pong Karee

fjerne skallet og paven, hogge i stykker huset, og knekke klør og ben (ved å trykke med den butte kanten av en tung cleaver)
Pannestekt brosme med krabbe og erterisotto

Pannestekt brosme med krabbe og erterisotto

En perfekt risotto er ikke en enkel affære men det gjelder og få teknikken inn i hendene etter gjenntatte forsøk, det er heller ikke en fasit på hvor mye kraft/væske risottoen trenger, det har med absorberingseven på risen du bruker og gjøre og hvor kraftig det koker
Krabbelag med nykokte krabber

Krabbelag med nykokte krabber

Legg de levende krabbene i det fosskokende vannet, la vannet koke opp mellom hver krabbe. Her får du oppskriften på hvordan du koker de selv, som jo er det aller beste
Kongemat til helga kanskje....

Kongemat til helga kanskje....

klør av kongekrabbe kan kokes eller gratineres og tilberedes i ulike retter på lignende måte som hummer eller kreps
Kongekrabbe i 3 varianter

Kongekrabbe i 3 varianter

Først så skulle jeg trekke den innerste delen av klørne ved krabbehuset i aromatisk buljong (inspirert av Hærland og Hellstrøm kokeboka) og servere på toast
En kongelig nyttårsmiddag.

En kongelig nyttårsmiddag.

Kongekrabbe med en supervin er alltid veien å gå en nyttårsaften. Stek kjøttet fra klørne i olje og ha smør i pannen på slutten
Skalldyrbord

Skalldyrbord

Denne kan ikke selges levende, men be betjeningen kun koke den til den er avlivet og man kan koke den ferdig selv om man vil