Her viser vi hvordan du koker, renser og serverer selvfanget krabbe. Krabbeklør. Brekk av alle beina og de store klørne og brekk underkroppen i to på midten
Ha sjøkrepsen oppi vannet mens det foss koker. Krabbeklør klar til koking. Krabbeteinene funket som bare det, å en hel butt med stooore krabber ble resultatet
Det er jo kjøttet i krabbeklørne som er aller best og minst jobb . Siden det var litt tidlig på sesongen var det mest kjøtt i klørne, men hva gjør vel det
Kok krabbeklørne i godt saltet vann i ca. Når klørne er avkjølt pilles kjøttet ut av skallet. Pisk eggeplommene med sennep, eddik, salt og pepper og tilsett krabbeoljen, litt av gangen, mens det piskes hele tiden til majonesen har fått riktig konsistens
En perfekt risotto er ikke en enkel affære men det gjelder og få teknikken inn i hendene etter gjenntatte forsøk, det er heller ikke en fasit på hvor mye kraft/væske risottoen trenger, det har med absorberingseven på risen du bruker og gjøre og hvor kraftig det koker
Legg de levende krabbene i det fosskokende vannet, la vannet koke opp mellom hver krabbe. Her får du oppskriften på hvordan du koker de selv, som jo er det aller beste
Først så skulle jeg trekke den innerste delen av klørne ved krabbehuset i aromatisk buljong (inspirert av Hærland og Hellstrøm kokeboka) og servere på toast