Under koketiden mål opp julekrydderne og gelatinpulver (gelatinpulver skal ikke blandes sammen med krydderne, men når kjøttet er ferdigkokt skal pulveret røres ut i vann)
Sausen lager man ved å koke inn stekepannen med litt eplemost og så tilsetter fløte. Den er supermør og smakfull, samtidig som at det er litt kjøtt å bite i
Høna skulle kokes, renses også skulle jeg koke kraft av skroget eller skjelletet da. Men først hadde jeg tenkt å vise dere hvordan man koker kraft på høne
Denne heller jeg oppi pannen med løk og rabarbra og lar det koke en liten stund til. Da blir de supermøre og saftige, og kjøttet faller nesten fra hverandre
Koker du høna dagen før du skal lage hønsefrikasséen, blir det enda enklere. Sil av kraften, plukk hønsekjøttet av beina, kutt det i fine stykker og sett dem til side
Skroget koker jeg kraft av. Selvsagt er fersk kalkun bedre på smak, men sammenligningen viser at mat ikke nødvendigvis trenger å være kostbart, og det finnes en tilberedingsmetode som resulterer i kanongodt kalkunkjøtt
Ha ingrediensene til sausen oppi kraften, og la koke til løk og paprika er myke. ) Ellers kan kjøttet brukes i supper og gryter etter ønske, og selvfølgelig kan det serveres på amerikansk måte, med barbecuesaus laget av kraften fra kjøttet, lyse burgerbrød og en god coleslaw
BetasuppeGulerøtterKålrabiSellerirotPurreløkPotetKjøtt etter ønskeVatnBuljongKutt kjøtt og grønnsakene i terninger, og start med å koke dei i buljongvatn etter kva som trenger mest tid