Koke brosme oppskrifter

Pannestekt brosme med mango- og bulgursalat

Pannestekt brosme med mango- og bulgursalat

Brosme har jeg akkurat fått øynene opp for og er veldig fonøyd med filetstykkene som selges på fiskebrygga her i byen
Brosme

Brosme

La den trekke, ikke koke, til benet løsner. I utgangspunktet hadde jeg bestemt meg for å lage en salat til middag, men da jeg oppdaget at brosme var på tilbud, tenkte jeg pytt, pytt, alt passer til hvit fisk
Brosme og breiflabb i en fei!

Brosme og breiflabb i en fei!

Lophius piscatorius er det latinsk navnet på breiflabb eller marulk, og Brosmebrosme er det latinske navnet på brosme
Indisk fiskegryte med tomat

Indisk fiskegryte med tomat

Nå er det lett og billig å få tak i brosme og dette er en perfekt fisk til denne gryten. Får du ikke tak i brosme, passer torsk også veldig bra
Fiskegrateng med klippfisk og restegodt

Fiskegrateng med klippfisk og restegodt

Varm opp mjølka i ein kjele, og ha i fisken når mjølka når kokepunktet. Kok opp ein kjele med rikeleg med vatn, ha i grønsakene og makaronien og la den koke i fire minutt (ikkje fem minutt, makaronien blir ferdigkokt i steikeomen)
Lutefisk 2014

Lutefisk 2014

Og skal den kokes, bakes i ovn, eller dampes. Bruk lutefisk av torsk, den blir best, selv om både lange, brosme, lake, sei og gjedde har blitt brukt før
Sous Vide kurs med Petter Beyer

Sous Vide kurs med Petter Beyer

Jacobs Bar og KjøkkenBløtkokt egg, kaldtrøkt silderogn og brenneneslerPosjert brosme med løk og timianFarsert kyllingbryst, artisjokker og estragonRibbe med salvie, rødbeter og epleEntrcôte med neper, reddiker og fennikelJordbær, rabarbra og yoghurtSjekk ut Jacobs Bar og Kjøkken i Kong Oscarsgate 44Les også
Hvordan tilberede fisk?

Hvordan tilberede fisk?

Det neste punktet som er veldig viktig, er at du ikke steker eller koker i hjel fisken. På bildet ser du et måltid av den hummersmakende fisken brosme, servert med potetpure, hvit asparges og rødvinskokt delikatesseløk

Tradisjonell lutefisk

Fisken er nå klar for sluttilberedning, og må kokes forsiktig for ikke å falle fra hverandre. Tørrfisken som brukes, er rundfisk eller råskjær vanligvis av torsk, lange, brosme eller sei
Latin-Amerika med Santa Maria

Latin-Amerika med Santa Maria

400 gr hvit fisk (brosme, torsk eller sei), kuttes i passe store biter. Brun fiskebitene i en stekepanne med olje og tilsett Costa Rican Style Creamy Coconut & Tomato Sauce sammen med fersk mango, og la det såvidt koke i 2-4 minutter under lokk
Pannestekt brosme med krabbe og erterisotto

Pannestekt brosme med krabbe og erterisotto

En perfekt risotto er ikke en enkel affære men det gjelder og få teknikken inn i hendene etter gjenntatte forsøk, det er heller ikke en fasit på hvor mye kraft/væske risottoen trenger, det har med absorberingseven på risen du bruker og gjøre og hvor kraftig det koker
Wok med brosme og tyttebær

Wok med brosme og tyttebær

Se etter vannmengde og koketid på pakken. Jeg valgte også å woke brosme, både fordi det hadde jeg i fryseren fra en fisketur i sommer, og fordi det er en fast fisk som tåler litt medfart i woken
Ny yndlings Bacalao.

Ny yndlings Bacalao.

Klippfisk er saltet og tørket fisk, som helst produseres av torsk, men hyse, lange, brosme eller sei kan også brukes
Tid for lutefisk igjen!

Tid for lutefisk igjen!

Og skal den kokes, bakes i ovn, eller dampes. Bruk lutefisk av torsk, den blir best, selv om både lange, brosme, lake, sei og gjedde har blitt brukt før

Røykt torsk

Her blir røyken mer som en smakstilsetning, for fisken må kokes, eller rettere sagt trekkes, før servering