Kvalitetsrik basmatiris med krydder og grønnsaker er jo nytelse i seg selv. Ris med smak er noe nytt for norske ganer, man er som regel vant til ren kokt ris
Det finnes to måter å kokebasmatiris på. Å kokeris er enklere enn du tror. Den andre metoden, som beskrives her har du mer kontroll med og det er på et vis sunnere, siden man heller ut vannet risen er kokt i
Min variant er basert på en jeg har funnet i en liten marokkansk kokebok og brukt i mange år. Kombinasjonen av ris og linser gjør den mettende, og de spennende krydderne gjør at man får lyst på en porsjon til
Sett på lokk og la det småkoke i ca. Rør inn ris og hakkede tomater. Da trenger de litt lengre koketid, når rekene har skiftet farge til rosa er de ferdige
Ris kan lages på utallige måter, jeg kan lage en egen kokebok med bare risretter. Det er bare så fantastisk godt og vi spiser som regel for mye, i hvertfall den gode basmatirisen
ris blanding. kok risen som anvist på pakken. bland så sammen ris, løk, mais, og korriander. hell så kylling blandingen over risen i formen, topp med ost