Når kjernetemperaturen er nådd tas formen ut, legg over en aluminiumsfolie noen minutter før du løfter ut fileten og skjærer den i cm-tykke skiver – legg tilbake i formen og server – sørg for ei skje for å få med krafta når du forsyner deg
Vi helstekte oksefileten i ovnen og serverte med smaksrikt tilbehør. Oksefilet (vår var på 1,2 kg og da hadde vi rikelig for to voksne og to barn både med tanke på dagens middag, men også med tanke på restemat som er perfekt på mandager. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet før det legges inn i ovennStekes ved ca 150 grader til kjøttet har fått en kjernetemperatur på ca 60 grader
40 minutter (vend filéten omtrent hvert tiende minutt) til den når en kjernetemperatur på 55-60 °C. Renskjær oksefiléten og rub (gni inn) med BBQ Rub Allround minst en time før tilberedning