Kjernetemp oppskrifter

202 Lagre
Langstekt rådyrstek

Langstekt rådyrstek

Stekes på 120 grader i noen timer (3-4) til kjernetemp er ca 70 grader. Langstekt vilt er alltid - ALLTID - vellykket
11 Lagre
Kalvestek og baconstekt sopp

Kalvestek og baconstekt sopp

Stek på 125 grader til steken oppnår en kjernetemp på ca 65 grader (ca 1,5 - 2 timer avhengig av størrelse på steken
8 Lagre
Rosastekt andebryst!

Rosastekt andebryst!

et perfekt andebryst bør ha en kjernetemp på 57 grader. Andebryst er vell ikke noe man kan kalle hverdagsmat…Dette er noe man velger til en spesiell anledning
1 Lagre
Andebryst med andpølse

Andebryst med andpølse

Når det har fått en fin farge sett brystet inn i ovnen med fettsiden opp til det har en kjernetemp på ca
0 Lagre
Lammelår

Lammelår

Tok låret ut når det hadde en kjernetemp på 70 gr. Lammelår. 25. 03. 2016 kl. 17. 22 i. 4. Lam og kyllingretter. 2 kommentarer
0 Lagre
Test av Maverick ET-733 termometer og litt pulled pork

Test av Maverick ET-733 termometer og litt pulled pork

På mottakeren til høyre, ser man tempen i kjøttet, 82 grader og setpunktet for alarm på kjernetemp, 90 grader
15 Lagre
Urtefylt kalkunfilet med appelsinsjy

Urtefylt kalkunfilet med appelsinsjy

Stek kalkunfileten videre i stekeovnen ved 120 gr til kjernetemp på ca 58-60 gr i ca 45-60 min. ca 800 g kalkunfilet150 g smør1 ts hakket gressløk1 ts hakket persille1 ts hakket timian1 ts hakket estragonsalt7nykvernet peppersmør til stekingLegg kalkunfileten med skinnsiden ned og skjær den gjennom slik at den blir halvparten så tykk
5 Lagre
Helstekt Svine Ribbe

Helstekt Svine Ribbe

Om du bruker temperaturmåler, skal den ha en kjernetemp. I går hadde vi en førjuls-prøvemiddag. Det er greit å trene litt før selveste julaften
4 Lagre
Helgrillet entrecôte

Helgrillet entrecôte

To timer og tyve minutter senere er kjernetempen 68 grader og den ble tatt av og pakket i alufolie for å hvile
3 Lagre
Utbeining og oppdeling av kalkun

Utbeining og oppdeling av kalkun

120 grader til den når en kjernetemp på 65 grader. Denne fuglen, på over 7 kg, koster mindre enn 200 kr
2 Lagre
Picanha

Picanha

Hvis man steker på høyere temp derimot, vil kjernetempen som regel stige litt under hviletiden. Tok av kjøttet på 66 grader kjernetemp
2 Lagre
Pulled pork av svinelår

Pulled pork av svinelår

Skulle kanskje lagt en dag til da kjernetempen var bare null grader da det ble lagt i UDS'n. Da det er vanskelig/umulig å få tak i svinenakke her i Natal, tenkte jeg denne gangen å prøve med et lår
2 Lagre
Vitello Tonnato - kalv med tunfisksaus

Vitello Tonnato - kalv med tunfisksaus

Kjernetemperaturen skavære 65 grader. Tilsett laurbær, hvitløk og rosmarin (eller salvie), ansjos og kok til man har en kjernetemp på 65 grader
1 Lagre
Sennepsgratinert skinkesteik med Waldorfsalat

Sennepsgratinert skinkesteik med Waldorfsalat

vess du no har ei rå skinkesteik, så tar du å krydre den godt med salt og pepper, pakke den in i folie og sætt den i ovn på 175 grader med et steiketermometer te at den har en kjernetemp på 72 grader
1 Lagre
Baconsurret svinefilet fylt med aprikos, pistasj og svisker

Baconsurret svinefilet fylt med aprikos, pistasj og svisker

( kjernetemp. [if gte mso 9]>. . .
1 Lagre
BBQ Meatloaf

BBQ Meatloaf

Men tok det opp til den minimum anbefalte kjernetempen for kjøttdeig, som er 71 grader. Meatloaf eller kjøttpudding stod på menyen i dag
1 Lagre
Brisket & Mac 'n' Cheese

Brisket & Mac 'n' Cheese

Etter ca 8 timer er kjernetempen passe. Fant en brisket, eller oksebryst, i kjøttdisken her om dagen. Har laget det noen ganger før