Kje stek oppskrifter

Kje i kjelen

Kje med grønnsaker og timian 2 kjelår2kjeboger1 hviteløk3 gulrøtter1 purre10 sjalottløk1 liten sellerirot20 små mandelpoteter1/2 potte timianSaltPepper1 dl olivenoljeDe lår og bok i grove biter, og legg dem ie en stor bolle. Dekk med aluminiumfolie eller lokk, og stek det på svak varme, ca 150 grader, i 2 timer. Kjøttet skal være så mørt at en nesten kan plukke det av benet med fingreneTa av lokket, vend forsiktig på kjøtt og grønnsaker, og stek videre i en 1/2 - 1 time til kjøttet og grønnsakene har fått en fin gyllen farge
Kje med borettaneløk

Kje med borettaneløk

Tredd inn på spidd og stekt over glør. Geitekje eller kidd har et deilig mildt kjøtt, og fortjener ikke sitt kanskje noe dårlige rykte
Sadel av kje

Sadel av kje

Satset på tradisjonell steking i ovn og grønnsaker til. Blir alltid inspirert når jeg kan få tak i litt ukjente råvarer

Kjekjøtt – enkel lavkarbomiddag

Smør eller ghee til steking. Jeg har flere ganger i det siste lagd middag av kjekjøtt. Dette er et utrolig delikat og mørt kjøtt, men fordi kje ikke er særlig lønnsomt for industrien omsettes det ikke så mye av det i Norge
ASADO - chilensk grillfest med norske råvarer

ASADO - chilensk grillfest med norske råvarer

Hovedingrediensen denne gangen ble et helt grillet kje. Jeg brukte ikke chrèvre, men en mer smuldrete geitost (også fra Frankrike) som jeg bare la på toppen av rødbetene før jeg stekte paien som serveres lunken
Langtidsstekt kjelår

Langtidsstekt kjelår

Hell stekekraften over i en kjele og la grønnsakene være igjen i den ildfaste formen. I år tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på noe annet enn det tradisjonelle lammelåret, og jeg prøvde derfor kje for første gang
Tandoori lam

Tandoori lam

Siden kje (geitekilling) var tilgjengelig, brukte jeg like godt det. Husk da å tilpasse steketiden. 1 kg kjøtt av kje. Steke i 35-40 min i stekeovn på 225 grader, bruk gjerne folie i steke formen. 1 kg kjøtt av kje

Langstekt kjeribbe – kje din vilje…

Her solgte de kjeribbe fra Rå Smak sin butikk i Asker, og kjærestekokken kunne simpelthen ikke la være å kjøpe med seg – noe jeg ikke akkurat ble lei meg for

Langstekt lår av kje

Server sausen til kjelår i skiver , poteter og grønnsaker. Varm nøytral olje i en stekepanne til medium høy varme og legg i låret
Geitekje er på fart inn!

Geitekje er på fart inn!

Skal du tilberede kiddet er det nesten likegyldig om du steker det helt eller oppdelt, bare du ikke skjærer det opp i koteletter eller små stykker