Kje med grønnsaker og timian 2 kjelår2kjeboger1 hviteløk3 gulrøtter1 purre10 sjalottløk1 liten sellerirot20 små mandelpoteter1/2 potte timianSaltPepper1 dl olivenoljeDe lår og bok i grove biter, og legg dem ie en stor bolle. Dekk med aluminiumfolie eller lokk, og stek det på svak varme, ca 150 grader, i 2 timer. Kjøttet skal være så mørt at en nesten kan plukke det av benet med fingreneTa av lokket, vend forsiktig på kjøtt og grønnsaker, og stek videre i en 1/2 - 1 time til kjøttet og grønnsakene har fått en fin gyllen farge
Smør eller ghee til steking. Jeg har flere ganger i det siste lagd middag av kjekjøtt. Dette er et utrolig delikat og mørt kjøtt, men fordi kje ikke er særlig lønnsomt for industrien omsettes det ikke så mye av det i Norge
Hovedingrediensen denne gangen ble et helt grillet kje. Jeg brukte ikke chrèvre, men en mer smuldrete geitost (også fra Frankrike) som jeg bare la på toppen av rødbetene før jeg stekte paien som serveres lunken
Hell stekekraften over i en kjele og la grønnsakene være igjen i den ildfaste formen. I år tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på noe annet enn det tradisjonelle lammelåret, og jeg prøvde derfor kje for første gang
Siden kje (geitekilling) var tilgjengelig, brukte jeg like godt det. Husk da å tilpasse steketiden. 1 kg kjøtt av kje. Steke i 35-40 min i stekeovn på 225 grader, bruk gjerne folie i steke formen. 1 kg kjøtt av kje
Her solgte de kjeribbe fra Rå Smak sin butikk i Asker, og kjærestekokken kunne simpelthen ikke la være å kjøpe med seg – noe jeg ikke akkurat ble lei meg for
Stikk en strikkepinne i poteten for å kjenne om de er ferdige. Stek ytrefilet i strimler, krydre med piffi & chili krydder, i flere omganger hvis nødvendig