Det er ikke mye som smaker bedre om høsten enn en deilig suppe med høstens grønnsaker. Til dette bruker jeg spesielle siler, det holder ikke med en vanlig sil
Kjøttsuppemed kikerter (På sparebluss. Jeg har fryst ned porsjoner i plastposer som jeg har merket med sprittusj, da har jeg gode, sunne og kjapp middager flere ganger
) passer det innmari godt med en varmende suppe til middag – og gjerne rester til lunsj også. Vanligvis lager jeg bare en enkel fersk kjøttsuppe, men her om dagen prøvde jeg en vietnamesisk-ish variant
Denne dagen var suppekokingen som et skritt tilbake i tid, med ro og mulighet til en sakte utvikling av gode og fyldige smaker og å kunne følge tradisjoner og bruke gamle kunster
Valget falt på islandsk kjøttsuppemed lammekjøtt og grønnsaker. Jeg pleier alltid å kjøpe med meg spesielle krydder som kan være vanskelig å få tak i her hjemme i Norge
Kutt grønnsaker (bortsett fra erter) i biter, og fres sammen med skinke i et par minutter. Noen ganger står man uten middagsplaner, med en skokk sultne unger rundt beina
Krydre med salt og pepper. Kutt alt av grønnsaker i småbiter. Smak til med Encona West Indian Hot Pepper sauce og salt og en teskje eller tre med sukker
Her kan jeg friste med en rimelig, god og supersunn indisk svinegryte med mye grønnsaker. Tilsett alle ingrediensene med unntak av svinekraft, kjøtt og creme fraiche