Kjøttkaker går vel aldri helt av moten. Det finnes så mye gode, spennende og nye retter og ingredienser, men en kjøttkakemiddag med herlig kremet kålstuing og hjemmelaget brun saus kan ingen takke nei til
Maten nærmer seg ferdig og det er på tide å gjøre seg ferdig medkålstuingen. Start med kjøttkakene. Bland forsiktig inn den kokte rødkålen og varm opp kålstuingen
Ganske alminnelige kjøttkaker i brun saus, medkålstuing og poteter til. I forbindelse med min hjemme-kverning av kjøtt fikk jeg en klar advarsel fra min fysioterapeut
Vi serverte med gulerøtter, brokkoli og kålstuing. Vær oppmerksom på at johannesbrødkjernemelet gjør at blandingen blir ganske tykk etterhvert som det koker, så du må nok spe mer med vann enn det du er vant til fra vanlig saus
Hjemme hos oss er dette også en klassiker, og med en hedemarking i huset serveres de ofte medmed brun saus, ertestuing eller kålstuing, kokte grønnsaker og poteter
Jeg tok meg litt friheter med denne nasjonalskatten, og lagde en litt annereldes variant. Vanligvis akkompagnert av brun saus, poteter og erte- eller kålstuing