Disse kjøttbollene kan lages til tapas eller nytes som de er. Jeg tilsatte hvitløk, paprika- og chilipulver, spiskummen, cayenne pepper, salt og koriander
Lag små, runde kjøttboller og stek de i mye smør. Scampiene friteres sammen med en halv neve med hakket hvitløk og chili i en liten smørkjele, mens potetene friteres for seg selv i en egen stekepanne
Spicy kjøttboller i tomatsaus. Et lite dryss hot chilipepper hvis du har. Oliven, fetaost, hvitløkbåter, marinerte grønnsaker ( i olje – fås kjøpt i små bokser)
Kjøttboller i tomatsaus hadde vi og,nydelig gode kjøttbollerMed en tomatsaus av friske grønnsaker,og kjøttbolle i tomatsausrester blir knallgod mandagspizza det, bare skjær bollene i biter og legg på deig
Kyllingkjøttboller med hvitløksdressing er en lettvint tapasrett å bringe med seg i et spleiselag eller hvis du blir spurt om å lage mat til en vennefest eller et større selskap
Eksperimenter med krydder som ingefær, chili, kummin, paprika, pepper etc. Som tillegg kan man bruke en krydret tomataus, eller som her med en hvitløksyoghurt
Her er en tapas oppskrift fra helgen. 2 fedd hvitløk. 1 chili. 2 fedd hvitløk. 1 chili. Det har vært en hektisk uke, så da passer det vel greit å legge ut de oppskriftene jeg brukte i helgen
Tilsett tomatene og hakket chili, salt og pepper. 500 g kjøttdeig1 løk1 stort egg2 ts sitronsaft1 ts spiskummen1 ts garam masala1/2 ts kajennepepper2 ss finhakket persillesalt/pepperVarm 1 ss av olivenoljen i en kjele på middelsvarme, tilsett hakket løk og hvitløk og la dtte surre i 5 min under konstant røring til løken er myk, ta kjelen av varmen og avkjøl løken. 4 ss olivenolje3 bokser gode hakkete tomater eller bruk friske tomater10 fedd hvitløk150 g sjalottløk3 røde paprikaer1 chili, uten frøsalt/pepperVarm oljen i en kjele, tilsett hakket hvitløk, sjalottløk og hakket paprika
Bestemte meg for tapas denne gangen - da kunne jeg lage mange små gode retter, og dessuten er det skikkelig kosemat som det går an å kose seg med lenge