Kjøtt og buljong oppskrifter

Kjøtt, buljong og margbein

Tilsett kjøttet. Skjær alle grønnsakene grovt opp og la dem koke i litt av buljongen til de er møre. Ha saltet i vannet og la det koke opp
Ferskt kjøtt og suppe

Ferskt kjøtt og suppe

eks bog eller høyrygg. 1 kg kokekjøtt av storfe, f. 5 dl kjøttkraft eller buljong. 1 kg kokekjøtt av storfe, f
Malt kjøtt i karrisaus

Malt kjøtt i karrisaus

Tilsett karri, timian og kraft, eller buljongog vann. Brun kjøttdeigenog tilsett løken så den blir litt blank
Klar buljong

Klar buljong

Varm opp den klare buljongenog server med ønsket tilbehør, gjerne kjøttet fra oksehalene. Dette er en kraft kokt på oksehaler, som gir en rik smak og et mørt og saftig kjøtt som kan brukes ti garnityr

Deilig høstsuppe med kjøtt

Nå er det masse deilig lammekjøtt i butikkene og hva er vel bedre enn å kose seg inne med fyr i peisen, og deilig varm kjøttsuppe
Piroger med kjøtt, løk og poteter

Piroger med kjøtt, løk og poteter

Når alt er stekt har du i kjøttkraft, rødvin og timian. Mens deigen hever lager du kjøttfyllet. Alle vet at låtene som serveres der som regel uten unntak er fullstendig crap (Nederland var i år et hederlig unntak og den enste låta som noen sinne kunne beveget seg inn på en av mine spillelister), det gjelder dermed å velge de som SER flinkest ut som sine favoritter

Småkjøtt i brun saus, sosekjøtt eller kjøtt i mørke.

Begynn med å brune smøret og mel nøttebrunt, spe med kjøttkraft, og tilsett krydderet. Egentlig er dette veldig enkelt å tilbedrede og man står ikke lange stunden ved gryta, for stort sett passer det seg selv
Burger uten kjøtt

Burger uten kjøtt

Da var det tid for kjøttfri mandag, og jeg har disse til dere. Fremgangsmåte Skjær aubergine, sopp og løk i mindre biter og stek i en kjele med litt smør
Grønn ertesuppe med kjøtt

Grønn ertesuppe med kjøtt

Så var det nytt år og nye forsetter. Og da kan kanskje vi bidra med noen av dem. Mange sitter antakelig fortsatt med full kjøl og frys etter jula, noen av oss har en tendens til å kjøpe litt mer enn det vi strengt tatt trenger… (host)… Det er jo litt kjipt å brenne inne med en masse mat, og da gjelder det å finne på noe å bruke den til som passer de edle motivasjonene og forsettene
Risotto med kjøtt og grønnkål

Risotto med kjøtt og grønnkål

Start med å koke opp vann ogbuljong i en kasserolle. Idag starter vi uken med Risotto laget av kjøttog grønnkål
Saftig og mørt langtidsstekt lammelår

Saftig og mørt langtidsstekt lammelår

buljong, fancy, fancy festmat, festmat, festmiddag, fin middag, frisk rosemarin, grille, hjemmelaget, hoftedel, hvitløk, hvitløksfedd, kantareller, kjernetemperatur, lammekrydder, lammelår, langtidssteking, langtidssteking av lammelår, langtidssteking på svak varme, langtidsstekt lammelår, mørt, mørt kjøtt, mørt lammelår, medium done, nykvernet pepper, ovnsbakte rotgrønnsaker, peppersaus, rørte tyttebær, rosemarin, rosemarinkvaster, saftig, saftig lam, saftig lammelår, saftig og mørt lammelår, salt, saus, søndagsmiddag, slow-cooking, stekte kantareller med fløte, tyttebær, vann
Peanøttgryte fra Vest-Afrika – vegetar

Peanøttgryte fra Vest-Afrika – vegetar

Retten kan lages med kjøtt eller fisk, men her er altså en vegetarisk variant. Det er en tykk peanøttsaus kokt på tomater, tomatpure, buljongog peanøttsmør, samt løk og ofte chilipepper