Kinesisk stekt ris med kylling egg oppskrifter

Uke 28: Stekt ris med kylling

Uke 28: Stekt ris med kylling

Denne uken har jeg tatt inspirasjon fra en rett jeg pleier og spise når jeg er på kinesisk restaurant, stektrismedkylling og grønnsaker
Sunn mat til folket!

Sunn mat til folket!

Når kyllingen er nesten gjennomstekt drysser man over litt canderel steviasukker slik at kyllingen blir glasert blank og fin, samtidig som det gir en liten søtlig spiss på det hele

New York med barn

Vi var både på kinesisk restaurant, og Oktavian spiste en hel voksen porsjon medstektrismedkylling

Litt mer om krydder

I kinesisk kjøkken brukes blomstene moset med salt til en pasta som anvendes i risretter og saus. På helt ferske løker kan det grønne brukes som kinesisk gressløk

Krydder og Marinader

Den er også hovedingrediens i ”kinesisk fem krydder”. Oregano er mye brukt i middelshavslandene, og da særlig Italia der den brukes i pastasauser, på pizza og sammen medstekte grønnsaker

Oppskrifter på norsk

Server den varme retten på en seng av kokt thai jasmin ris, pyntet med kokt kinakål eller kinesisk brokkoli

Sauser

En fantastisk kryddersaus til Kinesisk-Thaivegetariske wok retter. Fiskesaus brukes som salt brukes i vestlig mat, og som soyasaus brukes i kinesisk mat