Her har jeg en enkel oppskrift på en god karrigryte du raskt slenger sammen. Hva slags grønnsaker du ønsker å ha i kan du velge selv etter hva du liker best eller har i hus
Denne gryten er en super måte å få brukt opp rester av grønnsaker du har liggende. Den kan gjøres så sterk eller mild du selv ønsker og tar ikke lenger tid enn det tar å koke ris
Jeg skal være modig og si at dette muligens er den beste karrigryten jeg har laget. Den har gresskar, den har gulrøtter, den har sopp og den har kikerter
Til 4 personer. 6 dl vann 1. 5 stk grønnsaksbuljongterning ca 3. 75 dl kokosmelk (ikke lettvariant) 1/2 stk blomkål 3 stk gulerøtter 1 stk rød spisspaprika 1/2 gul løk (kan sløyfes) 2 pk grønne linser (ferdig til bruk) 1 pk kikerter (ferdig til bruk) 2 poser byggryn (Møllerens middagsris bygg, boil in bag) 1 ts hvitløkssalt 1/2 ts ingefær 2 ts karri 1/2 ts salt 1/2 ts pepper Saften fra 1/2 lime * Da vi er en kombinasjonslfamilie med 2 kjøttspisere og 2 vegetarianere, bruker vi mindre linser og kikerter til kjøttspiserne
Vi har massevis med plommer i år som i fjor. På null komma niks plukket mannen i huset 8 kilo gule plommer ( treet ned de røde plommene døde for et par år siden)
En fyldig karrigryte med noen få og næringsrike grønnsaker som metter godt. Basen til denne rød karrigryte er inspirert fra sataysausen som alle elsker
I mitt siste blogginnlegg la jeg ut en oppskrift på karrigryte med plommer. Som jeg har fortalt flere ganger tidligere, så har vi ett plommetre som gjør mye av seg