Sil av grønsakene og server hjemmelagedekarbonader med søtpotetmos, grønnsaker og sjysaus. Blogg. I kveld ble vi fysne på noe varmt, og da var det bare å raide kjøkkenbenk og kjøleskap etter noe å sope i hop
kan man like godt lage så mye at man har en hjemmelaget middag i fryseren til en annen dag også. Siden jeg hadde igjen rotmos (den hadde selvfølgelig blitt satt kaldt med en gang den var nedkjølt) fra søndag, og da passet det jo perfekt til karbonader
Karbonader. 1 ss olja eller smör500g karbonadedeg1 lök1 ägg1/2 dl kallt vatten2 tsk potatismjölsaltpeppar2 tsk vitlökspureHacka löken fint och blanda alla ingredienser till karbonaderna i en bolle. 1 brödskiva1/2 löksmör (kan bruka laktosfritt)salladTomatRosta brödet i ugnen samtidigt som karbonaderna på ca 180 grader
Påsken har blant annet bestått av mye god mat og samvær med gode venner. Vi har vært en tur i Kiel, vi har vært på hytta, og vi har både vært på og hatt påskebesøk
Karbonader (helst hjemmelagde). Det er kanskje en kulinarisk form for ironi at jeg lagde denne middagen med ferdigkjøpte karbonader, men selvplukkede tyttebær
Må innrømme at den ferdige alliolien med potet er kjøpt utenfor landets grenser. Legg i paprikabitene med skinnsiden ned når du snur karbonadene, da blir de også ferdig stekte samtidig med resten
Legg løken med snittflaten opp i et ildfast fat og skjær litt av bunnen slik at de ligger støtt. I dag har jeg byttet ut den stekte løken til karbonadene med bakte rødløk, og rødløken fikk kose seg i stekeovnen med god olivenolje og honning
Bland kjøttbitene med salt, pepper ogpotetmel før du legger det i kjøttkvernen. Legg i litt og litt kjøtt og la maskinen gjøre jobben, ikke dytt kjøttet hardt ned i maskinen
Men som kokk i barnehage, må jeg tenke på flere ting enn bare smak, her må vi teste ut varer fra billigmerkene, for å spare, og det er da gullskattene blir gravd frem