På slutten av steketiden ha i ternet eplet, jeg brukte 1 eple til 4 personer. Sausen lagde jeg av 2 dl vann, 4 ss fond av kalv, 1 terning av grønnsaksbuljong, kok godt inn, ha i litt pepper, 4 ss agave honning og smak til sausen, hadde 1/2 ts johanneskjernemel i for å tykne sausen
Tilsett squash og purre mot slutten av steketiden. 30 minutter å lage (uten å være spesielt effektiv)3 porsjoner1 pakke bacon 1 løk1 potet2 gulrøtter1 fedd hvitløk, finhakket 1/2 purre1/2 squash1 boks hermetiserte tomater1 liter kraft/buljong (fortrinnsvis av kylling, okse eller kalv)1/2 dl spaghetti, brukket opp i mindre biter 1 boks salatbønner1 ts soyasaus Friske urter (basilikum, bladpersille og et par blader med salvie gjør seg godt) 1) Kutt grønnsakene og baconet i terninger
Det er jo et kjøtt som er mildt, mørt og som trenger kort steketid for å ikke bli tørt og smakløst. Helt siden jeg kjøpte ei kalvesteik i en kjøttbutikk hos broderfolket
Hell væsken over i en sausgryte, hell i kalvekraften og kok på medium varme til sausen tykner. La de bli gyldne på begge sider og avslutt til slutt med en spiseskje smør som du øser over helt på slutten av steketiden
Hovedretten med kalv og desserten med yoghurtkrem kommer nok etter hvert de også. Ha gjerne i litt smør på slutten av steketiden sammen med 1 ts sukker
Da jeg kom hjem fra trening dusjet jeg kjapt og laget meg kalv og asparges til middag. De ble akkurat litt for tørre - så mindre steketid for min del neste gang
Fres dette raskt på medium varme før du heller over kalvekraften og rødvinen. Siden temperaturen på kjøttet stiger etter at kjøttet tas ut av ovnen ved endt steketid,
mellom steketiden. Kalven brunes godt i olje og krydres med salt og pepper. 300 g indrefilet av kalv. Stekes så ferdig i ovn ved 200 grader i to omganger á 5 min