Kaldheve med fersk gjær oppskrifter

Bagels til frokost!

Bagels til frokost!

Egentlig skal disse kaldheve over natten, men det har vi jo ikke tid til…. Bagels med smøreost, rødløk og røkelaks er fantastisk godt
Fine rundstykker.

Fine rundstykker.

Til helgefrokosten kan man fint kaldheve deigen over natten (husk da at væsken ikke skal varmes), så har man helt nystekte rundstykker til frokostbordet
Perfekt til bufféen

Perfekt til bufféen

Begge rettane bør steikast rett før gjestane kjem, men vil du spare tid kan du sette deigen kvelden før, og kaldheve den i kjøleskapet
New York-style Bagels

New York-style Bagels

Deigen kan enten kaldheves over natten, noe som er perfekt for frokost, eller heves på vanlig måte med lunkent vann
Fransk landbrød med skoldet rug

Fransk landbrød med skoldet rug

Sett deigen i kjøleskapet over natten og la den kaldheve videre. Det som gjør dette ekstra godt er at det er saftig og litt søtlig på grunn av skoldingen, skorpen knaser mellom tenna, det holder seg godt og du bruker lite gjær i og med at du langtidshever deigen
Saftig Speltbrød & Ny uke

Saftig Speltbrød & Ny uke

Finrasp gulrøtter og ha disse i sammen med salt, honning, linfrø, olje, rugmel og speltmel. Løs opp gjæren i lunkent vann
Tursnurrer med sjokolade

Tursnurrer med sjokolade

Jeg kaldhevet deigen over natten. Så bak ut og få ferskt bakverk til turen. *Blan kald eller lunkent melk medgjær og bland dette i en bolle
Matpakkebrød med bonus. Perfekt i tursekken!

Matpakkebrød med bonus. Perfekt i tursekken!

Med en bonus inni. Matpakkebrød med bonus. Brød med bonus. Matpakkebrød med bonus. 1 time med kaffe, frokost og pc/avis om morgenen er bare deilig. 25 g ferskgjær2,5 dl vann, lunkent1/2 ts honning1 ts salt2 dl fibra malt fullkorn2 ss kaldhevet rapsolje (all olje kan brukes)ca 4,5 dl hvetemel. 1 time med kaffe, frokost og pc/avis om morgenen er bare deilig. 25 g ferskgjær
Lussekatter

Lussekatter

Derfor kan det være en god idé å kaldheve deigen over natten dersom du må stiller med lussekatter i barnehagen eller på jobben
Godt kaldhevet brød!

Godt kaldhevet brød!

Når det gjelder umamiinnhold i brød, har jeg ikke funnet informasjon om akkurat det, men vet at spesielt hvete spiller en rolle i produksjon av soyasaus, og at gjær/gjæring er en umamifremmende ingrediens i likhet med salt/salting
Godt kaldhevet brød!

Godt kaldhevet brød!

Bland melk og vann (sitronsaft) med pisket egg, gjær, salt, sukker og smeltet. Det er veldig gøy å lykkes med bakst og jeg liker godt å bake brød
Kaldhevet brød

Kaldhevet brød

Det jeg liker med dette, er at det skal kaldheves. Når dette er gjort, heller du den tykke 'grøt' lignende massen, over på kjøkkenbenken med masse mel
Grove rundstykker uten korn

Grove rundstykker uten korn

Dekk deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse. Løs opp gjæren i litt av vesken. Arbeid så lite som mulig med deigen
Smakfulle kardemommesnurrer

Smakfulle kardemommesnurrer

Jeg har også prøvd kaldhevet bolledeig for første gang, og det ble et vellykket resultat. Lag deigen lørdagkveld, og kos dere medferskgjærbakst på farsdagen