Til helgefrokosten kan man fint kaldheve deigen over natten (husk da at væsken ikke skal varmes), så har man helt nystekte rundstykker til frokostbordet
Sett deigen i kjøleskapet over natten og la den kaldheve videre. Det som gjør dette ekstra godt er at det er saftig og litt søtlig på grunn av skoldingen, skorpen knaser mellom tenna, det holder seg godt og du bruker lite gjær i og med at du langtidshever deigen
Med en bonus inni. Matpakkebrød med bonus. Brød med bonus. Matpakkebrød med bonus. 1 time med kaffe, frokost og pc/avis om morgenen er bare deilig. 25 g ferskgjær2,5 dl vann, lunkent1/2 ts honning1 ts salt2 dl fibra malt fullkorn2 ss kaldhevet rapsolje (all olje kan brukes)ca 4,5 dl hvetemel. 1 time med kaffe, frokost og pc/avis om morgenen er bare deilig. 25 g ferskgjær
Når det gjelder umamiinnhold i brød, har jeg ikke funnet informasjon om akkurat det, men vet at spesielt hvete spiller en rolle i produksjon av soyasaus, og at gjær/gjæring er en umamifremmende ingrediens i likhet med salt/salting
Jeg har også prøvd kaldhevet bolledeig for første gang, og det ble et vellykket resultat. Lag deigen lørdagkveld, og kos dere medferskgjærbakst på farsdagen