Kald deig kald heving oppskrifter

Proteinrike bagels - uten heving

Proteinrike bagels - uten heving

Deigen kan føles litt glissete, så et tips er å bruke en spiseskje å forme bagelsen. Dypp gjerne enden av skjeen i vannet også slik at den glir enkelt rundt og ikke setter seg for mye fast i deigen
Pizzaboller

Pizzaboller

Pizzabollene smaker like godt kalde som varme. Sett deigen til heving og la den heve i ca. De er fylt med kjøttdeig og tomatsaus og stekt med ost på toppen
Focaccia brød

Focaccia brød

Kan spises både varm og kald og er godt til både kjøtt, fisk eller å bare spise alene eller som en liten appetizer
Hamburger og hvitløkstekte poteter

Hamburger og hvitløkstekte poteter

Tilsett mer melk eller mel om deigen er for tørr eller våt. Ha kjøttdeigen i en bolle. tilsett revet parmesan og bland det godt inn i deigen
Polarbrød Havre

Polarbrød Havre

Avkjøl på en rist med håndkle over, la de bli helt kalde før du pakker dem i poser. Ha deigen over på en benk eller et bord og elt inn resten av melet til du har en fin og glatt deig
Pizzahorn

Pizzahorn

De er kjempegode til lunsj og smaker like godt varme som kalde. De er fylt med kjøttdeig og tomatsaus og stekt med ost på toppen
Ostehorn

Ostehorn

Elt deigen til den er god og smidig og sett den til heving. Tilsett melk og smør i melblandingen og elt sammen til en deig
Grove, saftige frokostbrød

Grove, saftige frokostbrød

Kald kulturmelk, varmt vann og smeltet smør. Sett deigen til heving i ca èn time. Hell væsken over i kjøkkenmaskinen litt og litt til du har fått en smidig deig, juster med mer mel dersom det trengs
Herlig brød med rug og speltmel

Herlig brød med rug og speltmel

Dette er en tung deig så jeg anbefaler kjøkkenmaskin her. Deigen skal være ganske løs. Fordel deigen i to brødformer som er smurt eller kledd med bakepapir
CRUFFINS

CRUFFINS

Avkjøl på rist og dryss melis over når kalde. Deigen er søtlig. Samle deigen og ha litt mykt smør rundt den
Tyrkisk pide med za’atar

Tyrkisk pide med za’atar

I tillegg til kjøleskapstrikset jeg nevnte kan du også bruke kaldt vann for å få det hele til å gå litt saktere
Grove rundstykker med havre og frøblanding

Grove rundstykker med havre og frøblanding

Dypp en stor spiseskje i et glass kaldt vann, og ta en god skje med deig. Derfor prøvde jeg meg på denne kaldhevingsoppskriften, som reduserte morgenbakingen til et minimum
Hjemmebakt Pizzahorn

Hjemmebakt Pizzahorn

Fylte horn er gode både varme som kalde, til middag og lunsj. Det krever ikke veldig mye jobb for gode horn, men deigen krever noen timer i fred
GROVT ELTEFRITT BRØD I LEIRGRYTE

GROVT ELTEFRITT BRØD I LEIRGRYTE

Hell ut deigen og "brett" den sammen flere ganger. Hvelv deigen over i formen og rist den på plass. 5 dl kaldt vann. Rotèr deigen 90 grader og brett igjen. Legg deigen med bretten ned, og la den etterheve ca 2 timer. Etter ca 1 1/2 times heving, setter du ovnen på 250 grader

Verdens beste skoleboller!

Sett gryten i kaldt vann når kremen er blitt passe tykk. Strø litt mel over deigen, og sett den til heving
Grovbrød fra bakeriet i Lom

Grovbrød fra bakeriet i Lom

Det går fint å bruke kaldt vann, deigen blir varm nok når du elter den. FORHEVINGStrø litt mel over deigen
Eltefrie hvitløksbrød

Eltefrie hvitløksbrød

Kaldheving over natten gjør all den jobben for meg og jeg kan servere de deiligste brød i ulike varianter som kun fantasien begrenser