Kaker med filodeig oppskrifter

Pai med spinat og fetaost

Pai med spinat og fetaost

Bananpannekakermed havregryn og kokos. Denne paien lages medfilodeig, som er løvtynne ark med deig som fås kjøpt ferdig, så denne paien er faktisk veldig lettvint å lage selv om den ser fancy ut
Baklava

Baklava

Pakk ut filodeigen, dekk den med en gang med et rent håndkle så den ikke tørker ut eller går i stykker
Baklava

Baklava

Legg et ark medfilodeig på bordet. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med kniver. Bland med sukker og kanel. pensle med snør over det hele, og legg over nytt ark
Gresk Baklava / Greek Baklava

Gresk Baklava / Greek Baklava

(English below) Baklava er så vidt jeg vet opprinnelig et tyrkisk bakverk, karakterisert av tynne flak av filodeigmed varierende innhold
Nesten thai?

Nesten thai?

Vårruller medandLaksekakermed chiliGrønn salat med pistasjenøtter og granateplekjernerHonningglaserte fylte kyllingoverlår med pistasjekjerner og kardemommeI tillegg laget jeg vermicellisalat med reker og and, fylte minipaprika med auberginer og kamskjell på søtpotetmos
Tunisisk Baklava med Pistasjnøtter

Tunisisk Baklava med Pistasjnøtter

Start med å ta filodeigen ut av pakken og legg den i et fuktig kjøkkenhåndkle slik at arkene med deig holder seg myke og ikke tørker ut
Baklava

Baklava

Pensle ett filodeigarkmed smør, brett i to og legg i en ildfast form så nært opp til størrelsen på det brettede arket som mulig
Baklava

Baklava

Kutt eventuelt til foliodeigen med en saks hvis den er for stor til den ildfaste formen du bruker. Pensle toppen av foliodeigen med smør

Baklava

Nå skal man legge inn mange lag medfilodeig, og HVERT LAG skal smøres med smelta smør. Dette er en skikkelig søtbombe med masse deilig pistasj og valnøtter (eller andre nøtter om man ønsker det)

Arabisk Baklava

Legg et ark medfilodeig i langpannen. Start med å gjøre klar nøtteblandingen. Gjenta til du har brukt opp halvparten av filodeigen (det vil si hele den første pakken)

Apfelstrudel

Så er det klart for å åpne pakken medfilodeig. Start med å lage i stand eplefyllet. Legg så på det siste filodeigarket

Baklava

Legg et ark medfilodeig i langpannen. Start med å gjøre klar nøtteblandingen. Dette gjøres raskt om du har food processor med hakkekniv

Pourakia (Baklavasigarer)

Åpne så opp pakken medfilodeig og brett ut arkene. Start med å lage klart fyllet. Hakk valnøttene fint (bruk gjerne food processor) og bland nøttene med sukker og krydder

Baklava med sesamfrø

Legg et ark medfilodeig i langpannen. Start med å gjøre klar nøtteblandingen. Dette gjøres raskt om du har food processor med hakkekniv

Baklava med sjokolade og appelsin

Legg et ark medfilodeig i langpannen. Start med å gjøre klar nøtteblandingen. Bland med sukker, kanel og sitronsaft

Baklava med cashewnøtter

Legg et ark medfilodeig i langpannen. Start med å gjøre klar nøtteblandingen. Dette gjøres raskt om du har food processor med hakkekniv

Baklava med pistasjnøtter

Legg et ark medfilodeig i langpannen. Start med å gjøre klar nøtteblandingen. Dette gjøres raskt om du har food processor med hakkekniv