Haha, helt vilt, og jeg har fått så mange snapper tilbake med disse pannekakene på bordet. Siden jeg lovet dere oppskriften på de sunne frokostpannekakene jeg lagde tidligere i uken kommer de her
Scones er herlig nystekt med f. Tilsett cottagecheese og melk. 150g cottagecheese. Lag flate runde kaker, 15 cm i diameter og legg dem på smurt stekeovnsplate. Skjær et kryss i hver kakemed en skarp kniv før du steker dem i stekeovnen ved 250 °C i ca 10 minutter
siden dette er ei kakemed mye sunt og en viss andel grovt, så er den relativt mektig. Valnøtter bidrar til ei tørrere kake, så for å motvirke det øker jeg gulrotandelen og slenger inn litt cottagecheese
Saftig cottagecheesekakemed mye tekstur og litt tyggemotstand. Dette er kanskje ikke kaken du tar med til kakebordet for å imponere (da tar du heller med denne), det er mer en litt sånn koselig, enkel kake du setter frem til kaffebesøk eller litt helgekos
Dette blandes og knuses sammen med en stavmikser til nesten alt av klumper er blandet sammen. Jeg er en “sucker” på gjærbakst, grove og fine rundstykker, men jeg ble positivt overrasket over hvor enkle, saftige og smakfulle disse cottagecheese rundstykkene var
Sjokoladelaget Bland sammen cottagecheese, kremost, sirup og bakekakao i en stor bolle. Etter at jeg la ut frokostkaken tidligere i uken kom det mange ønsker om flere søtsaker uten gluten og laktose
Før CottageCheese og lettrømme blandes, bør man forsøke å mose osten så godt som mulig for å slippe klumper (et tips er å helle osten ut på en plastfjøl og mose med gaffel)
Men det trenger ikkje å være tilfellet, denne eplekaka er saftig og god med god samvittighet. Det er mange som mener at sukkerfrie og "sunnere" kaker ikkje smaker noe godt
Det som er greit med porsjonsformer, er at man ikke blir sittende å småspise etter at man har forsynt seg første gang - dette gjelder egentlig hvilken som helst dessert eller kake