Det finnes så mye gode, spennende og nye retter og ingredienser, men en kjøttkakemiddag med herlig kremet kålstuing og hjemmelaget brun saus kan ingen takke nei til
Coleslaw er i utgangspunktet en blanding av råkost med kål, løk, gulrot og vinaigrette, men for å gjøre den mer spennende tilsetter du grønt eple og selleristang samt sukker og sriracha i vinaigretten
nemlig SAUERKRAUT- eller melkesyregjæret surkål, på godt norsk. Jeg bruker en ildfast stor form til å legge de ferdig raspa grønnsakene i, og gyver deretter løs med en potetstamper i formen for at de skal "slippe vannet"
Andelår med epler og rosmarin, Skrei med jordskokk, epler og timian, Asiatisk gryte med hval og epler, Skinkestek og stekt kål, med epler og bacon, Laks i folie med poteter og epler, selvsagt den tradisjonelle eplekaken og den kjente, men ikke så mye brukte eplekaken Tarte Tatin ♫♪
Alle slags grønnsaker kan brukes, jeg har god erfaring med kål, brokkoli og spinat også. Det er slik at et hvert hjem har sine tradisjoner og retter man serverer
med kål. Det er få retter som er så allsidige og lettlaget som risotto. En av hovedgrunnene er nok risottorisens fantastisk evne til å absorbere smaker og aromaer fra god kraft, parmesan og massevis av andre ingredienser
Derfor er for eksempel får i kål en bra måte å spise kjøtt på ved at kraften fra beina vil gi solide mengder vitaminer og mineraler sammen med det sunne fettet fra dyret slik at næringen blir tatt opp i kroppen
Andelår med epler og rosmarin, Skrei med jordskokk, epler og timian, Asiatisk gryte med hval og epler, Skinkestek og stekt kål, med epler og bacon, Laks i folie med poteter og epler, selvsagt den tradisjonelle eplekaken og den kjente, men ikke så mye brukte eplekaken Tarte Tatin ♫♪
Lammelår, lammefrikasé, lammeskank, lammekarré og ikke minst fårikål. Jeg er klar over at fårikålens dag ikke er før om et par uker, men det må jo være lov å tjuvstarte