Men dette er ment som generelle tips som jeg håper viser at man ikke trenger å gjøre oppned på alt mulig med en gang ferien er over hvis man har et ønske om å øke inntaket av næringsrik mat og kutte ned på den typiske junkfooden og sukkervarer
Dagens middag ble kyllingburger med butikkjøpte fiberrike hamburgerbrød, kyllingfilet stekt i ovn, hjemmelaget aioli, ketchup, kokte grønnsaker (etter to uker med relativt mye junk og søte desserter i USA så synes jeg faktisk grønnsaker smaker heeeelt fantastisk, men jeg er jo glad i grønnsaker uansett
Jeg har tydeligvis fått pizzadilla de siste ukene og som ernæringsfysiolog vil jeg blant annet få frem at tradisjonell "junkfood"-mat slettes ikke trenger å være så usunt som mange kanskje skulle tro
Min personlige erfaring fra ungdomsskolen og videregående er at jeg og venninnene mine kunne dytte i oss utrolig store mengder med godteri, kaker og junkfood uten at vekta rikket på seg
HM kvalitet og litt junk innimellom. Mexican streetfood, pannekakekurs osv. Små varebiler med kjøkken og luke kjører rundt i London og stiller seg opp for å selge billig sunn fast food
1) Det er ingen tvil om at det mange i dag kaller for ordentlig mat kan diskuteres, jeg ser iallfall ikke på junkfood eller ensidig (ikke variert) kosthold som ordentlig mat
Dette henger nok selvfølgelig sammen med at måltidene er proteinrike, jeg spiser noe mer fett og unngår klassiske "junkfood"-varer som kan bidra til et mer svingende blodsukker
Hva drikker ungdommen i dag ,joda det går noen liter brus og hurtigmat og Junkfood men dette gjelder selvsagt ikke alle men mange,ungdommen og ellers folk i Norge får i seg altfor mye sukker og det gir overvekt +++ men sukkret har jo ikke all skylda men kostvanene hos folket må endres en del så man ikke blir seeanes ut som en stor pondus
Samtidig er det mange som kutter ned på alkoholinntaket, junkfood og sukkerrike varer mens de begynner på en detox-kur og disse grepene i seg selv vil for mange gi følelsen av en «sunnere og renere kropp»