Eller hvorfor ikke en ekte svensk juleskinke som de gjør det på Forsmark Herrgård, etter en oppskrift jeg fant i et noe tilårskommet nummer av det svenske matbladet Gourmet
På menyen julekvelden sto tradisjonell juleribbe, medisterkaker og pølser, og helkokt skinke. I går da jeg var på julemarkedet på Aulstad, benyttet jeg anledningen til å delta på en omvisning i dikterhjemmet også
Her serverte dei såkalla bayonneskinke med bernaisesaus til. Skinke med ein søtleg ettersmak. Eg kan sjølv koke mi eiga surra skinkesteik til pålegg og søndagsmiddag når eg vil
I nuet sitter jeg på kontoret og hiver i meg to brødskiver med skinke og ost (ost ble nettopp autocorrectet til sot, noe som ville vært rart å hatt på brødskiven)
Nei da, jeg kjører på, og lettelsen er derfor stor når ”julelageret” med delikatesser har minket drastisk, og vi kan spise normalt og ikke kose oss hele tiden
Litt betenkt ble jeg da hun over jul skrev at hun ønsket å slanke seg. Dette gjør du ved å lesse på med magert og proteinrikt pålegg som kokt skinke, kalkun, kylling, magre posteier, egg, fisk og skalldyr
Til jul for et par år siden fikk jeg et veldig morsomt matleketøy av Ragnhild. Forretten gjestene fikk denne gangen besto nærmere bestemt av stekt steinbit, kokos- og korianderskum i sylindere av sprøstekt serranoskinke, og nordmørstang med lime og soyasaus