Italiensk pizzabunn med fersk gjær oppskrifter

Pizzabunn på italiensk vis

Pizzabunn på italiensk vis

Dekk med plast og hev til dobbel størrelse. Rør gjæren ut i vannet, tilsett deretter melet og rør sammen
Ekte italiensk pizza pancetta

Ekte italiensk pizza pancetta

Ta så pizzaspade og løft litt av deigen opp, og skyfle spaden med en lett og kjapp bevegelse- få pizzabunnen oppå spaden
Horn med pølsebiter, hvitost og tomatsaus

Horn med pølsebiter, hvitost og tomatsaus

  Oppskrift deig6             dl            Hvetemel50           gram     Gjær2             ss            Sukker1             ts            Salt70           gram     Smør eller margarin5             dl            Melk (Helst h-melk)1             stk          Egg til penslingStep 1Legg alt det tørre i en bakebolle og varm melk og smør / margarin til 40 grader. Rør ut ferskgjær i det våte eller tørr gjær i det tørreStep 2Hell vesken over det tørre og elt deigen godt (5 minutter)Step 3Legg over et klede og sett deigen et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse Oppskrift fyll 600      gram   pølse (røkt, wiener eller grillpølse)1          stk       Vanlig løk2          ts         Pizzakrydder eller oregano2          ts         Paprikapulver2          stk       Fedd hvitløk2          bokser Flodde tomater Olivenolje til stekingReven hvitostLitt salt og pepperStep 1Kutt pølsebiter, hvitløk og løk i små biterStep 2Fres pølsene, hvitløken og løken i olivenolje i en kjele på middels varme et par minutterStep 3Tilsett krydder og flodde tomater og la blandingen koke til det er «tørt» ca 20 minutterDu skal koke det «tørt» fordi da vil ikke tomatsausen renne ut av hornene så lett når du steiker de.              Step 1Del deigen i mindre emnerStep 2Kjevl et emne ut slik at den blir rund og tynn som en pizzabunn (ikke så tynn som italiensk men nesten)Step 3Del rundingen opp i 6 emnerStep 4Legg på 1 ss fyll og litt ost på hver bitStep 5Pensle kantene med egg og løft over og trykk ned som bilde viserRull så videre og knekk endene litt mot midtenStep 6Legg de på stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutterStep 7Pensle med egg og stø over litt oregano eller pizzakrydderStep 8Stekes på 190 – 200 grader i ca 15 – 20 minutter   Her ser du bilde av de nystekte fylte hornene mine  6 dl. 50 gram Gjær
PIZZA MARGHERITA

PIZZA MARGHERITA

Pizzabunn. Tørket oregano eller fersk basilikum er det beste å ha på synes jeg… Og med litt god olivenolje og nykvernet sort pepper på toppen kan det ikke bli bedre
TOMAT OG SQUASH PIZZA

TOMAT OG SQUASH PIZZA

Smør pizzabunnenmed tomatsaus, ha på litt reven gulost om du ønsker. Vegetar pizza med god ost og god saus er like godt som pizza med kjøtt på, visst ikke bedre synes jeg
Rød nese

Rød nese

Smør et jevnt lag med saus på pizzabunnen. Når det gjelder pizzabunn, sverger jeg alltid til Morten Schakendas oppskrift som vist under
Pizza med Teriyakymarinert Kyllling

Pizza med Teriyakymarinert Kyllling

Dette er kanskje ikke en klassisk italiensk pizza, men for pizza er det fantasien som gjelder. Til denne pizzaen brukte jeg min oppskrift på standard pizzabunn
Pizza "Surf n' Turf"

Pizza "Surf n' Turf"

Kankje ikke en tradisjonell italiensk pizza, men jeg lager den allikevel for å prøve ut kombinasjonen
Pizza med smak av Italia ♫

Pizza med smak av Italia ♫

Og ja, jeg vet at italiensk pizza skal ha tynn, sprø bunn, men jeg lagde god 'gammel-dags' pizzabunn
Helges minimalistiske pizza ruler

Helges minimalistiske pizza ruler

Jeg er kulturfreak og elsker italiensk mat, så jeg skred til verks med en EKTE rød pizzasaus, som jeg etter et par glass musserende ikke klarte hverken å huske eller uttale
ITALIENSK PIZZABUNN

ITALIENSK PIZZABUNN

Deigen knas utover med fingrene til den er tynn nok. En italienskpizzabunn skal ikke kjevles. Klarer du å snurre pizzabunnen i luften er dette en fordel for deigen

Pizza paradiso/italiensk pizzadeig

Åpne en pizzabunn. Bland vann, olivenolje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. Hvis du merker at melet ikke blir blandet godt nok i, stans maskinen, hent opp melet fra bunnen og vend inn i deigen med hendene
Davids kjøkken – Italiensk pizza

Davids kjøkken – Italiensk pizza

Pizzabunn. Lag fire boller og legg på et bakepapir med olivenolje. Bland sammen vann, gjær, sukker og olivenolje i en bolle til gjæren har løst seg opp