noen blader fersk basilikum. Rør gjær ut i lunkent vann. Jeg har laget en pizza meditaliensk bunn ( Tynn og sprø) men med litt spicy fyll, som smaker litt India
Oppskrift deig6 dl Hvetemel50 gram Gjær2 ss Sukker1 ts Salt70 gram Smør eller margarin5 dl Melk (Helst h-melk)1 stk Egg til penslingStep 1Legg alt det tørre i en bakebolle og varm melk og smør / margarin til 40 grader. Rør ut ferskgjær i det våte eller tørr gjær i det tørreStep 2Hell vesken over det tørre og elt deigen godt (5 minutter)Step 3Legg over et klede og sett deigen et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse Oppskrift fyll 600 gram pølse (røkt, wiener eller grillpølse)1 stk Vanlig løk2 ts Pizzakrydder eller oregano2 ts Paprikapulver2 stk Fedd hvitløk2 bokser Flodde tomater Olivenolje til stekingReven hvitostLitt salt og pepperStep 1Kutt pølsebiter, hvitløk og løk i små biterStep 2Fres pølsene, hvitløken og løken i olivenolje i en kjele på middels varme et par minutterStep 3Tilsett krydder og flodde tomater og la blandingen koke til det er «tørt» ca 20 minutterDu skal koke det «tørt» fordi da vil ikke tomatsausen renne ut av hornene så lett når du steiker de. Step 1Del deigen i mindre emnerStep 2Kjevl et emne ut slik at den blir rund og tynn som en pizzabunn (ikke så tynn som italiensk men nesten)Step 3Del rundingen opp i 6 emnerStep 4Legg på 1 ss fyll og litt ost på hver bitStep 5Pensle kantene med egg og løft over og trykk ned som bilde viserRull så videre og knekk endene litt mot midtenStep 6Legg de på stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutterStep 7Pensle med egg og stø over litt oregano eller pizzakrydderStep 8Stekes på 190 – 200 grader i ca 15 – 20 minutter Her ser du bilde av de nystekte fylte hornene mine 6 dl. 50 gram Gjær
Pizzabunn. Tørket oregano eller fersk basilikum er det beste å ha på synes jeg… Og med litt god olivenolje og nykvernet sort pepper på toppen kan det ikke bli bedre
Smør pizzabunnenmed tomatsaus, ha på litt reven gulost om du ønsker. Vegetar pizza med god ost og god saus er like godt som pizza med kjøtt på, visst ikke bedre synes jeg
Dette er kanskje ikke en klassisk italiensk pizza, men for pizza er det fantasien som gjelder. Til denne pizzaen brukte jeg min oppskrift på standard pizzabunn
Jeg er kulturfreak og elsker italiensk mat, så jeg skred til verks med en EKTE rød pizzasaus, som jeg etter et par glass musserende ikke klarte hverken å huske eller uttale
Deigen knas utover med fingrene til den er tynn nok. En italienskpizzabunn skal ikke kjevles. Klarer du å snurre pizzabunnen i luften er dette en fordel for deigen
Åpne en pizzabunn. Bland vann, olivenolje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. Hvis du merker at melet ikke blir blandet godt nok i, stans maskinen, hent opp melet fra bunnen og vend inn i deigen med hendene
Pizzabunn. Lag fire boller og legg på et bakepapir med olivenolje. Bland sammen vann, gjær, sukker og olivenolje i en bolle til gjæren har løst seg opp