Siste munnfull før forretten var crostini med geitost fra Håøya og – nei, ikke de klassiske bruchetta-tomatbitene, men her altså sommerens norske jordbær barinert i basilicum og litt sukker
Forrett. Her følger oppskriftene, beregnet til sju personer. Her om dagen hadde vi velkomstmiddag for Cathinka og kjæresten hennes Daniel, og middagen som vi spiste var italiensk inspirert
Siste munnfull før forretten var crostini med geitost fra Håøya og – nei, ikke de klassiske bruchetta-tomatbitene, men her altså sommerens norske jordbær barinert i basilicum og litt sukker
Forrett. Forretten først…du trenger 400 g kveitefilet, 3-4 buketter med brokkoli, 3 reddiker, 3-4 buketter blomkål, sitron, 2 eggeplommer, 1 ts Dijon sennep, salt, pepper, frisk sitronmelisse og basilikum, 2 stk vårløk og nøytral olje. Du trenger 450 g skåldede mangler, 200 g mangler, 100 g glutenfritt mel, 95 g smeltet smør. Jeg lager også italiensk marengs hvor jeg først pisket 4 eggehviter og 40 g sukker halvstivt i kjøkkenmaskin
Nok en italiensk klassiker som er fantastisk godt. Dette er herlig sommermat, forrett eller middag. Den sarte smaken av det møre kalvekjøttet sammen med den deilige salte tunfiskmajoensen blir nærmest magisk
Italiensk mat, men med innslag av norsk skog. Først brukte jeg litt tid på å lære meg hvordan maskina fungerte, så brukte jeg litt tid på å lære meg valseteknikken, så brukte jeg litt tid på hvordan jeg skulle lage ravioli uten at de sprakk
Hvis du ønsker vin til middagen vil jeg anbefale en Italiensk Barbera. Ta ut og server ostesuffléen, før du setter deg til bords setter du potene i ovnen igjen, nederst og sett fisken øverst i ovn, så hovedretten blir ferdig mens dere nyter forretten
Pesto er en italiensk saus. Ukesmenyer, dessert, middag, forrett, tilbehør. Oppskriften har jeg funnet på fantastiske Trine´s matblogg, der finner man masse I N S P I R A S J O N