Nanbrød er et populært brød til sterke retter og spises i Iran, Afganistan og sentralasia. Nanbrød blir brukt til å plukke opp mat med av den som spiser, på lignende vis som man ellers ville bruke fingrene eller en skje
Jeg gikk inn for å lage oppskriften så enkel som mulig, så da var det bare å finne fram mandler, nøtter og mine desidert favoritt dadler fra kjøleskapet som importeres fra RM og er fra mitt vakre hjemland, Iran
lakrispulver (jeg bruker Hedbogård lakrispulver fra Iran, kjøpt på TGR). 1, 5 ts lakrispulver (jeg bruker Hedbogård lakrispulver fra Iran, kjøpt på TGR)
I Iran ble denne søtsaken tradisjonelt gitt til de fattige under Ramadan. I følge Wikipedia er ordet avledet fra en lignende rett på arabisk zulabiya eller persisk zalibiya
I sør-kurdistan (nord Irak) ble vi sett på kurdiske flyktninger fra Iran, I Norge er vi utlending/ minoritet og dersom vi noen gang reiste tilbake til Øst-Kurdistan ville vi bli kaldt for de som flyktet
I Iran er det dødsstraff, «bare» kyssing straffes med 60 piskeslag. For et par år siden var jeg på kurs og endte med å dele en flaske vin med en annen kursdeltaker på kvelden