Den første lunchen min måtte bli Souvlaki – små grillspydbiter av kylling, svin eller lam, marinert i olivenolje og sitron, servert med nybakt pita, tzatziki og gresk salat
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Lett pastasalat med kylling. Tagliatelle med mascarpone, spinat og sprøstekt skinke. Denne uken står både suppe, fisk, kjøtt, salat, pasta og sjokolade på menyen
En slik salat kan lages av det du har i kjøleskapet av frukt og grønnsaker, sammen med skinke, reker, laks, kylling eller spekeskinke slik som jeg har brukt i dag
Om du ønsker, kan du selvfølgelig ha i både skinke, kylling eller bacon. et par never spinat. Legg hakket spinat og paprika nederst i bunnen, hell over eggeblandingen, krydder og fordel ost utover
Legg kyllingfileene i en ildfast form, strø over litt rosmarin og drypp over litt olivenolje. 4 kyllingbryst-fileer4 hvitløksfedd (delt i to)8 skiver baconRosmarinOlivenoljeCherrytomaterFullkorns tortellini med spinat (eller annen type spagetti av noe slag)Tørk av kyllingen og bank den flat, legg 2 biter hvitløk i ett snitt i kyllingen og brett over. ) 4 kyllingbryst
4 kyllingfilet 4 bakepoteter/store poteter 150-200 g blåmuggost 400 g frossen spinat 2 dl hvitvin eller eplemost 4 tomater Sitronsaft Salt, pepper Balsamicoeddik Slik gjør du. 2) Legg kyllingfiletene på aluminiumsfolie og ha på sitronsaft, salt og pepper. Når det er 20 min igjen av steketiden på potetene, setter du kyllingfiletene inn i ovnen. 3) Sausen lager du enkelt ved å ha spinat, hvitvin, oppdelt ost og salt/pepper i en kasserolle, og la det småkoke på svak varme til osten er smeltet og alt er blandet godt sammen. 4 kyllingfilet. 400 g frossen spinat
tilberedes på samme måte som spinat. Lårbiff av Ytterøykylling er lår som selges ferdig utbenet. Man steker den med skinnet på som en filét, og spør du meg er den bedre enn vanlig kyllingfilét
For ikke å glemme den evige spinaten som italienerne jublet så mye over. Vi spiste kyllingfileter marinert i yoghurt, sitron og oregano, inspirert av det libanesiske kjøkkenet