Ingrids beste ingrid espelid hovig oppskrifter

Kjøttrull/lammerull

Koking av rull (Vi blir å gjøre dette seinere i desember, men her er oppskrift fra boka Ingrids (EspelidHovigs) beste julemat)
Langsteikt  juleribbe  med  sprø  svor

Langsteikt juleribbe med sprø svor

Og det aller beste. Eg har brukt sprø svor-metoden eg har lært direkte frå IngridEspelidHovig – og tatt med nokre innspel frå Eivind Hellstrøm
Påskelam fra Lyngen slukker sorgen

Påskelam fra Lyngen slukker sorgen

Jeg er i Tromsø, og suser innom en av landets desidert beste matbutikker, Eide Handel i Eidkjosen. Jeg har personlig fraktet dette kjøttet en rekke ganger hjem til Oslo til både IngridEspelidHovig, og Eyvind Hellstrøm
Påskelam fra Lyngen slukker sorgen

Påskelam fra Lyngen slukker sorgen

I Tromsø suser jeg innom en av landets desidert beste matbutikker – Eide Handel i Eidkjosen. Jeg har personlig fraktet dette kjøttet en rekke ganger hjem til Oslo både til IngridEspelidHovig og Eyvind Hellstrøm
Julebakst hos Mr.T

Julebakst hos Mr.T

Til slutt må jeg bare lime inn et tips fra IngridEspelidHovig, som jeg fant på veggen hos NRK (juletur med jobben til NRK Researchsenteret, veldig spennende sted
Cake Pops

Cake Pops

) Jeg delte kaken i store biter for så å smule disse etter beste evne. Første bud ble å finne en oppskrift jeg følte jeg kunne stole på, og etter litt surfing på nettet falt valget på oppskriften til bloggen Mat på Bordet, som igjen hadde hentet oppskriften fra Helt Enkelt av IngridEspelidHovig og Paul Løwe
Geitekje, det milde og gode kjøttet

Geitekje, det milde og gode kjøttet

Når man introduserer en glemt råvare påny, bør man starte med det beste kjøttet. Og Don Segundo, som han kalte seg, påvirket den norske smak som bare en IngridEspelidHovig har gjort etter ham

Fetafylte aubergineskiver

IngridEspelidHovig. Kjøtffri mandag kommer litt på etterskudd, men ble til gjengjeld fortært til den gromme Oscar-utdelingen
Geitekje er på fart inn!

Geitekje er på fart inn!

Når man introduserer en glemt råvare på ny, bør man starte med det beste kjøttet. Og Don Segundo, som han kalte seg, påvirket den norske smak som bare en IngridEspelidHovig har gjort etter ham

Ertesuppe

La ertene ligge i bløyt i kaldt vatn natta over. Hell bort bløytevatnet og spyl ertene i kaldt vatn. Ha dei i kjelen saman med ein lettsalta skinkeknoke

Trondheimsrose

Smuldre margarinen i melet. Ha i sukker og riv sitronskall. Rør gjæren ut i lunken melk og bland alt hurtig sammen til en jevn deig

Hyggelig møte med Økokommunen Tingvoll

Jeg fikk treffe Christin Løkke Hagen (som fikk IngridEspelidHovigs matkulturpris i 2011). Takk til Inger Helene Sira som inviterte meg til å komme nordover til Tingvoll 2 og 3 april for å holde kurs/foredrag

Lammerull

Koking av rull (Vi blir å gjøre dette seinere i desember, men her er oppskrift fra boka Ingrids (EspelidHovigs) beste julemat)