Sett på stekepanna på høy varme med litt rapsolje. Skru deretter ned varmen. Om du planlegger en saftig biff til lørdagsmiddagen (eller en annen middag for den saks skyld) så er denne middagen perfekt
Da er det bare å dandere tallerkner. Over/undervarme 150 grader. Del hjertesalaten på langs og stek den på middels varme med snittsiden ned ca 5 minutt
Torsk med lever og rogn må serveres på rykende varmetallerkner. Ta kjelen av varmen. La annen omgangs fisk trekke mens den første spises, og ha varmetallerkner klar
Sett gryten (med lokk på) tilbake på platen og la dette stå på lav varme i en time til. Legg på dype tallerkner og pynt med tyttebær, selleriblader, parmesan og jordskokkchips
Imens surrer du sjalottløken og fenikkelen i et par ss olivenolje, ikke for kraftig varme, det skal bare bli blankt, slå ned varmen ytterligere, skyv inholdet i panna bort fra midten – der har du i en ytterlig ss olivenolje og så den hakkede hvitløken, som skal bli blank, ha i persillen og bland så alt sammen
Lag sausen ved å smelte smør på lav varme og tilsette finhakket vårløk - la det surre i et minutt. Har du ildfaste tallerkner kan du anrette porsjonsvis på disse i stedet for i form å sette tallerknene i ovnen for den siste finishen
Rist valnøttene i en tørr stekepanne på middels varme til de blir sprø i ca. Legg opp salat på tallerkner og fyll på med epler, reddik, tomat og valnøtter
De varme kjøttbollene og den kalde salaten passet godt sammen. Form kjøttdeigen til små boller, og stek dem på middels varme til de har fått en stekeskorpe