Hvordan varme opp pinnekjøtt oppskrifter

Pinnekjøtt (nesten) som på Sunnmøre

Pinnekjøtt (nesten) som på Sunnmøre

Kokkebrørne Frank og Jarle Baer – for matglade folk kjent for både utvikling av Fjordland-middager og Markveien mat og vinhus i Oslo, tar pinnekjøttet gjennom eit varmebad før servering
Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
Pinnekjøtt

Pinnekjøtt

Ha på medium varme og kok noen minutter før den blir brunet. La det koke opp mellom hver gang. Legg pinnekjøttet i vann for rehydrere over natten før det skal spises
Pinnekjøtt (på min måte)

Pinnekjøtt (på min måte)

Pinnekjøttet serveres på varme tallerkener med gode smaksrike pølser, poteter og kålrotstappe. Det enkleste er å kjøpe kjøttet ferdig oppdelt, men kjøper du en hel ribbe, må det deles opp
PINNEKJØTT i Crock-Pot ? Dampet i ØL

PINNEKJØTT i Crock-Pot ? Dampet i ØL

Skru ned varmen og la potetene trekke rett under kokepunktet i ca. Legg pinner i bunnen av innerkjelen, hell forsiktig i ølet til det når opp til pinnene og legg på pinnekjøttet
Lefseruller med pinnekjøtt

Lefseruller med pinnekjøtt

Gidder du ikke å varme kjøttet, kan det også serveres kaldt. Til denne oppskriften brukte jeg et deilig røkt pinnekjøtt fra Brødrene Ringtad, en lokal matskatt fra Rakkestad i Østfold
VERDENS BESTE PINNEKJØTT

VERDENS BESTE PINNEKJØTT

Kok opp og la det småkoke på lav varme. Dropp de berømmelige bjørkepinnene eller risten som har vært regelen i mange år
Juleøl og rosmarin dampet pinnekjøtt

Juleøl og rosmarin dampet pinnekjøtt

Kok det hele opp, skru ned varmen, og la det hele smådampes i ca. Under grillen eller i ovnen på meget sterk varme, for å gi den en fin skorpe
Slik lykkes du med pinnekjøtt

Slik lykkes du med pinnekjøtt

Her får du mine råd til hvordan lykkes med pinnekjøtt på menyen. Den klassiske måten er å dampkoke pinnekjøttet over bjørkepinner på svak varme i en høy kjele med lokk
6 måter å lage pinnekjøtt på

6 måter å lage pinnekjøtt på

Og hvordan skal jeg lage det. Kok vannet opp, og reduser varmen slik at det bare småkoker forsiktig. Stable kjøttet litt på kryss og tvers, slik at dampen kan suse fritt rundt og varme alt kjøttet
Julegrillspyd med pinnekjøtt

Julegrillspyd med pinnekjøtt

Strø litt nykvernet pepper over spydene og grill spydene på fem minutter på hver side på medium sterk varme til du synes de har fått nok stekeskorpe
Lørdags-tapas

Lørdags-tapas

Jeg varmet de i ovnen som det sto på pakken, og de smakte veldig godt sammen med salsadipen. Det går helt fint å steke hele, og dele opp etterpå
Kålrabistappe

Kålrabistappe

Test gjerne ut oppskriften på confitert torsk og kålrabistappe (kommer her). Kålrabistappe er godt tilbehør til mye forskjellig – ikke bare til pinnekjøtt
Pannacotta med appelsinsaus

Pannacotta med appelsinsaus

Klem ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene inn i den varme blandingen. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele