Kokkebrørne Frank og Jarle Baer – for matglade folk kjent for både utvikling av Fjordland-middager og Markveien mat og vinhus i Oslo, tar pinnekjøttet gjennom eit varmebad før servering
Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
Ha på medium varme og kok noen minutter før den blir brunet. La det koke opp mellom hver gang. Legg pinnekjøttet i vann for rehydrere over natten før det skal spises
Pinnekjøttet serveres på varme tallerkener med gode smaksrike pølser, poteter og kålrotstappe. Det enkleste er å kjøpe kjøttet ferdig oppdelt, men kjøper du en hel ribbe, må det deles opp
Skru ned varmen og la potetene trekke rett under kokepunktet i ca. Legg pinner i bunnen av innerkjelen, hell forsiktig i ølet til det når opp til pinnene og legg på pinnekjøttet
Gidder du ikke å varme kjøttet, kan det også serveres kaldt. Til denne oppskriften brukte jeg et deilig røkt pinnekjøtt fra Brødrene Ringtad, en lokal matskatt fra Rakkestad i Østfold
Her får du mine råd til hvordan lykkes med pinnekjøtt på menyen. Den klassiske måten er å dampkoke pinnekjøttet over bjørkepinner på svak varme i en høy kjele med lokk
Og hvordan skal jeg lage det. Kok vannet opp, og reduser varmen slik at det bare småkoker forsiktig. Stable kjøttet litt på kryss og tvers, slik at dampen kan suse fritt rundt og varme alt kjøttet
Test gjerne ut oppskriften på confitert torsk og kålrabistappe (kommer her). Kålrabistappe er godt tilbehør til mye forskjellig – ikke bare til pinnekjøtt
Klem ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene inn i den varme blandingen. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele