Smelt sukkeret på middels varme, ha oppi bringebæreddiken, og la det koke litt. Så lenge du har hatt svak varme på vil det normalt ikke stige mer enn én grad under hvilen
Dette er noe av det mest populære jeg kan servere på varme dager, og når det i tillegg er enkelt og raskt er det ingen grunn til å la være, det er jo kjempegodt
Uansett stekemåte er det viktig at du steker lompene på sterk varme. Enten kan du bake ut en stor leiv og stikke ut lomper med en tallerken eller dele deigen opp i små leiver
Varme og tid avhenger av ovnen. Skjær oppkoktepoteter i skiver og legg over løken. Stek den videre i ovnen med bare overvarme på 200 °C i 5–10 minutter. 800 g koktepoteter
Nå bør kylling gryta og potetene være ferdig omtrent samtidig Ta ut kylling gryta, strø over litt revet parmesanost, fersk hakket basilikum og litt av lime saften Server gjerne med smørdampede aspargestopper eller soppstuing
Så sper du med melk (ha medium varme på kokeplaten) mens du pisker til du får en jevn og tykk saus. La sausen tykne (koke opp) mellom hver gang du har i melk
Kok opp vann og kjøttfond og kok til kjøttfonden/buljongen er oppløst. Mors kålruletter blir laget med hodekål, trekt i kraft og servert med frikassesaus, koktepoteter og gulrøtter