Hvordan ta vare på surdeig oppskrifter

Surdeigspleie!

Surdeigspleie!

Derfor får du her en oversikt over hvordan man steller en starter slik at den er så potent og aktiv som mulig
Knekkebrød på to måter

Knekkebrød på to måter

Knekk eller skjær fra hverandre knekkebrødene og legg dem opp ned, og legg de bitene som er mest stekt foran brettet slik at det er enkelt å ta dem ut av ovnen når de er ferdige
Med rent mel i posen

Med rent mel i posen

Og mange vil gjerne lære å bake, surdeigsbrød er populært, og glemmer de å tavaresurdeigen, så trår Siv til med ny deig
Knekkebrød på to måter

Knekkebrød på to måter

Knekk eller skjær fra hverandre knekkebrødene og legg dem opp ned, og legg de bitene som er mest stekt foran brettet slik at det er enkelt å ta dem ut av ovnen når de er ferdige
Vannkefir – probiotisk urbrus

Vannkefir – probiotisk urbrus

Hvordan får jeg mer kullsyre i vannkefiren min. De krever litt stell, men hvis du tarvare dem med gode råvarer, økologisk sukker og økologisk sitron, og i alle fall tørket frukt uten sulfitter, så vil de nok kose seg hos deg og gi deg god probiotisk drikke som takk for god omsorg
Surdeig

Surdeig

Hvis du vil stanse deigen og ikke bake en stund, kan du sette den i fryseren. Dette kalles en surdeigs base og den settes i kjøleskapet og så kan man ta litt når man ønsker å bake brød
No har eg surdeig!

No har eg surdeig!

 Eg skal tavare dei i eit glas i kjøleskåpet, står det i oppskrifta. Det starta med tanken julebakst
Knekkebrød frå eige kjøkken

Knekkebrød frå eige kjøkken

Men gode vandrehistorier skal vi tavare. Ettersom svenskane sin mest kjende produsent av knekkebrød har blitt kjøpt opp av ein italienskpasta-produsent – og den industrielle varianten i blant smakar som papp, er det tide å ta over knekkebrød-produksjonen sjølv