Tar du steika over i en stekepose. Idag ble det honning og sennepsmarinert svinestek av bog. Mens du steker potetene, lar du steika ligge i stekeposen og hvile på benken
Om du steker i porsjonsskåler, pakker du disse godt inn i aluminiumsfolie. Den skal steke i ovn i 3- 3,5 timer. 800 gram lammekjøtt (fra bog/lår/evt grytekjøtt)/ 4 tomater, evt 16 cherrytomater (en kan også bruke en boks hermetiske tomater)/ 4 poteter/ 2 gulrøtter/ 4 fedd hvitløk/ 3 løk/ 1 glass fetaost med olje, evt 1 pk fetaost/ Extra virgin olivenolje/ salt og pepper/ oregano eller rosmarin/ aluminiumsfolie eller leirgryte. Tweet This Post ca 30 minutter Den skal steke i ovn i
(Bog eller høyrygg). Oppskrift på en god gammel tradisjonsrik rett på bloggen i dag. Kjøtt i mørke, eller sosekjøtt som den også kalles, var en veldig vanlig søndagsrett i gamle dager, på 50- og 60 – tallet
Ca 1 kg slagside av lam/ ekstra lammekjøtt til å ha inni rullen, vi kjøpte en bog på 1,5 kg, da ble det litt til overs/ 1 løk/ 3 plater gelatin/ Krydderblanding. Skjær kjøtt fra bog eller stek i strimler ca 1 cm tykke, legg på slagsida
Dersom stekepannen kan settes rett inn i ovnen gjør dette, eller hel alt over i en ildfast form. Osmansk gryte er en tyrkisk gryterett med som kan lages med oksekjøtt eller lammekjøtt, helst av bog, bankekjøtt eller lignende
Ta det opp og legg det på et fat mens du steker resten av kjøttet. 1 1/4 kg beinfritt lammekjøtt, lår eller bog, i 4 cm terninger. Forvarm stekeovnen til 180 °C. 1 1/4 kg beinfritt lammekjøtt, lår eller bog, i 4 cm terninger
Masser krydrene inn i kjøttet, og legg hele steken over grønnsakene. – 2 kg sesongens lam ( bog/lår). Denne oppskriften tar utgangspunkt i at lammet skal langtidssteke opp til 7 timer i stekeovn. 2 kg sesongens lam ( bog/lår)
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse